Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 23 km

Negen boetes vanwege rookverbod

Toegevoegd: 19-02-2012, 21.44 uur
Door: Roland de Jong
THOLEN - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vrijdag enkele horecagelegenheden beboet op het niet naleven van het rookverbod.

De controle vond plaats in samenwerking met de politie Zeeland. Er werd gecontroleerd in de gemeente Tholen. De controle startte vrijdagavond om ongeveer 22.00 uur en duurde tot 02.00 uur.


Het rookverbod werd in negen café's en horecagelegenheden overtreden en de uitbaters kregen forse boetes. Opvallend was dat er in sommige café's wel een aparte rookruimte was gemaakt, maar dat deze helemaal niet gebruikt werd.

Als in een horecagelegenheid voor de eerste maal geconsteerd wordt dat het rookverbod wordt overtreden, dan volgt een boete van 600 euro. Bij een volgende constatering wordt de boete verdubbeld en bij nog niet naleven van het rookverbod dan kan dit leiden tot (tijdelijke) sluiting van de horecagelegenheid.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
MotoRob (25-2-2012 om 10:24)
Nooit begrepen waarom er niet gerookt mag worden in de kroeg, dat is juist de reden van café bezoek, roken en zuipen. Ik ben wel blij dat er in restaurants niet meer gerookt mag worden, het eten smaakt er nu stukken beter.
John (25-2-2012 om 07:44)
Wat ik nog steeds niet begrijp is dat er voordien geen rookvrije cafe's waren? was een gat in de markt geweest dan gezellig de niet rokers bij elkaar en andersom sticker op de deur hier word gerookt en bij het volgende cafe hier word niet gerookt . probleem opgelost
Vlissingse (25-2-2012 om 04:06)
@ René: jij heb dan ook geen patiëntendossier meer nodig want jij kiest er zelf voor om te drinken, want wat doe je anders in de kroeg, drank maakt je lever kapot en nog veel meer, dus misschien dan ook een drankverbod?
Rich (24-2-2012 om 22:14)
En wat denk je ..... alle tegenstanders van roken komen nooit in een cafe' , stelletje hypocrieten.
René (21-2-2012 om 08:56)
@Willem (11:08), nog ff en je hebt geen patiëntendossier meer nodig als je rookt. Geen medische hulp voor mensen die er zelf voor kiezen. Later kom je dan gezellig met je zelfbetaalde beademingsapparatuur bij ons in de kroeg zitten, zonder rokers uiteraard, want daar kun je dan niet meer tegen.
Willem (20-2-2012 om 11:08)
Het gaat steeds meer in de richting van: Big brother is waching you. ik wil graag ZELF uitmaken of ik wel of niet rook. steeds meer controle: straks allemaal een slimme energiemeter--het electronisch patientendossier. mag ik svp nog een beeeetje mezelf blijven??
Cookie-instellingen beheren