Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Belg rijdt door na botsing Terneuzen

Toegevoegd: 19-02-2012, 21.47 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - In Terneuzen is zaterdagavond een automobilist doorgereden na een aanrijding zonder identiteit achter te laten.

Op de bewuste avond reed een 39-jarige vrouw uit Hoek omstreeks 20.00 uur over de Churchilllaan in Terneuzen. Op een zeker moment moest de bestuurster van de personenauto stoppen voor een overstekende fietser. Zeer kort achter haar reed een auto met een Belgisch kenteken. Deze kon niet meer op tijd stoppen, omdat hij te weinig afstand hield van zijn voorgangster.


De Belgische auto, die bestuurd werd door een 24-jarige man uit Essene, ramde de auto van de vrouw uit Hoek. Hierdoor ontstond schade aan de achterkant van haar auto. Zowel de vrouw uit Hoek als de man uit Essene stapten uit hun auto. De vrouw begon te bellen en vertelde de man te blijven wachten zodat ze gegevens konden uitwisselen en de schade konden regelen.

De man wenste niet langer te wachten en reed weg van de plaats van het ongeluk, zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De vrouw werd vergezeld door twee kinderen in de tienerleeftijd. Deze hadden de tegenwoordigheid van geest om het kenteken van de vertrekkende auto te noteren. Dit is doorgegeven aan de Zeeuwse politie. Agenten konden de man een 20 minuten later in Westdorpe aanhouden.

Hij is overgebracht naar het bureau en verklaarde dat hij gedronken had. Hij heeft een blaastest moeten doen waaruit dat inderdaad bleek. De man kreeg een rijverbod van drie uur, maar raakte niet zijn rijbewijs kwijt.

De schade die hij veroorzaakt heeft kan hij hoogstwaarschijnlijk niet bij zijn verzekering claimen, want die hebben in hun voorwaarden vaak staan dat ze niet uitkeren als je beschonken achter het stuur zit. Vermoedelijk mag de man dus zelf voor het vergoeden van de schade opdraaien.

Ook kan de man een proces-verbaal tegemoet zien omdat hij niet op de plaats van het ongeluk is gebleven om netjes zijn gegevens uit te wisselen met de benadeelde. Dit is namelijk verplicht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren