Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Reconstructie overval Middelburg

Toegevoegd: 19-02-2012, 22.30 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft een korte reconstructie vrijgegeven van de gewapende overval vrijdagavond in Middelburg.

Het is rond 19.30 uur als er een man voor de deur staat bij een woning annex bedrijfspand aan de Korte Noordstraat in Middelburg. Als de bewoner de deur voor de man geopend heeft, gaat hij de man voor naar zijn werkplaats, die ook in de woning is. Als de bewoner, een man van 70, zich op een zeker moment omdraait, ziet hij dat de onbekende man een op een vuurwapen toont. Er ontstaat dan een worsteling tussen de man en de bewoner. Hierbij krijgt de bewoner rake klappen, maar hij deelt zelf ook wat klappen uit.


Het slachtoffer weet de onbekende man naar buiten te werken en deze gaat op de loop in de richting van het Hofplein. Dat doet hij mogelijk samen met een andere man die vermoedelijk op de uitkijk heeft gestaan. Het is de overvaller niet gelukt om iets buit te maken. Omdat de 70-jarige man lichtgewond is geraakt als gevolg van de klappen die hij kreeg, is hij met een toegesnelde ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij behandeld aan zijn verwonding en hierna mocht hij weer naar huis.

In de tussentijd hebben agenten in de buurt een onderzoek ingesteld, ook is door een politiehond gezocht naar eventuele sporen van de daders. Er zijn al diverse getuigen gehoorden de technische recherche is langs geweest om sporen af te nemen en de situatie te fotograferen. Helaas zijn de daders nog niet gevonden.

Bent u getuige geweest van deze brutale overval, maar heeft u nog niet met iemand van de politie gesproken? Dan wordt u verzocht contact op te nemen via 0900-8844. U kunt zich ook persoonlijk melden op het politiebureau. Getuigen die anoniem informatie aan Politie Zeeland willen geven, kunnen contact opnemen met de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) van Politie Zeeland onder nummer 06-28621551. Bij de CIE is uw anonimiteit absoluut gewaarborgd. U kunt ook bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) indien u getuige bent en niet met de politie wilt praten.

Het slachtoffer heeft een signalement doorgegeven van één van de daders. Het betreft een man van ongeveer 1.80 tot 1.85 meter lang met een getinte huidskleur. Hij was gekleed in (mogelijk) een donker trainingsjack met letters erop. Ook had hij een sjaal voor zijn gezicht. Zijn leeftijd wordt geschat op ongeveer 25 jaar. Van de man die mogelijk op de uitkijk heeft gestaan is verder niets bekend.

Zie ook:
- Dossier overvallen in Zeeland
- Gewapende overval Middelburg (17-02-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren