Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 72 km

'Politie schoot uit noodweer'

Toegevoegd: 23-02-2012, 22.47 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag beslist dat een 50-jarige brigadier van politie uit Terneuzen, die in april 2010 in Westdorpe een man in zijn been schoot, uit noodweer heeft gehandeld.

De man werd dus - na een eis van een taakstraf van 120 uur voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel - ontslagen van rechtsvervolging. Op 19 april 2010 hielden de brigadier en zijn collega 's een auto met daarin twee vrouwen aan. De vrouw achter het stuur moest blazen en werd vervolgens uitgenodigd om mee te gaan naar het bureau voor een uitgebreidere ademtest.


Plotseling doemde de uiterst agressieve vriend van de vrouw op en wilde verhinderen dat zijn vriendin mee moest. Toen hij weigerde te vertrekken werd er het nodige geduwd en getrokken en moest de wapenstok en pepperspray eraan te pas komen. Toen dat niet hielp en de brigadier voor zijn leven vreesde trok hij zijn wapen en schoot.

Zie ook:
- 19/04/2010: Politie schiet man neer in Westdorpe


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (27-2-2012 om 14:16)
Bram, je weet donders goed waar ik het over heb, ga mij niet corrigeren, omdat jij toevallig weet wanneer je d, t of dt moet gebruiken wil niet zeggen dat jij gelijk beter in alles bent, en ik heb zeker geen verstand van zaken maar wel over eerlijke rechten, wij mogen niks terug doen-
Piet van beek (25-2-2012 om 17:31)
@Marco:Er is er maar 1 die een afgewogen oordeel kan vellen en die alle beschikbare feiten kent, en dat is de rechter. Hij is hier heel duidelijk geweest:Die agent heeft gehandeld uit noodweer, ga wat nuttigs doen, in plaats van ons te vermoeien met jouw domme reacties.Dikke pluim voor die agent
Droomberoep: Politieagent (24-2-2012 om 22:05)
@Marco heeft ook niet egt verstand van zaken.., jammer hoor en dan zo'n reactie? Agent, prima werk geleverd! Wachten op de invoer van de taser die sneller en veiliger gebruikt kan worden! Beetje jammer dat na schieten door politieagent zoiets na zo'n lange tijd pas uitkomt! Respect voor die agent.
Bram (24-2-2012 om 22:02)
@Marco. Ik weet niet waar jij Nederlands heb geleerd(als je dat al gedaan hebt), maar werdt met dt, en de rest van je verhaal klopt ook niet. Of er met een wapen gedreigd wordt of niet, voor hetzelfde geld hadden we hier te maken met een kick boxer, maakt niet uit. Politie goed gewerkt!
Yvonne witvliet (24-2-2012 om 19:21)
Dat een politieagent op een burger die niets gevaarlijks bij zich heeft,heeft geschoten gebeurt alleen maar in derdewereld landen, in een ECHT democratisch land hoeft dit niet te gebeuren. er zijn er genoeg minder capabele mensen bij de politie.
Tom (24-2-2012 om 19:07)
Dat het OM überhaupt het lef heeft om een straf te eisen tegen de agent is wel heel belachelijk!! Het OM (officier van Justitie) had moeten weten dat de agent in zijn recht stond te schieten, minder zware middelen waren namelijk niet effectief.
Cookie-instellingen beheren