Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Wilde achtervolging door Goes

Toegevoegd: 26-02-2012, 18.48 uur
Door: Manfred Berrevoets
GOES - Een 20-jarige automobilist uit Goes is zondag bekeurd voor het rijden zonder verlichting en met te hoge snelheid.


Agenten wilden zondag rond 03.30 uur op de Deltaweg een personenauto controleren maar de bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor richting De Poel. Agenten zetten de achtervolging in waarbij de snelheid opliep tot 170 km. Vervolgens reed de auto richting Middelburgsestraat, richting de Van Hogendorplaan waar de bestuurder zijn verlichting doofde.

Uiteindelijk werd de auto leeg aangetroffen ter hoogte van de Thorbeckelaan. De bestuurder was er lopend vandoor gegaan. Door een hondengeleider werd nog in de omgeving gezocht maar dit leverde niets op. Even later zagen de agenten een andere auto langzaam voorbij rijden. Aan andere collega's werd gevraagd de inzittenden van deze auto te controleren. Het vermoeden bestond dat één van de inzittenden wel eens de weggelopen automobilist zou kunnen zijn. Dit bleek juist.

De weggelopen bestuurder bleek een 20-jarige Goesenaar te zijn. Hij bekende al snel dat hij de overtredingen had gepleegd. Tegen hem werd ter plaatse proces-verbaal opgemaakt wat resulteerde in drie boetes. Twee voor te hard rijden en één voor het rijden zonder verlichting. Totaal 759 euro.  

Tevens wordt aan het CBR een mededeling rijvaardigheid uitgedaan en zal hij een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG) moeten gaan volgen. Kosten 810 euro en drie dagen tijd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (28-2-2012 om 18:18)
Wel netjes dat de Politie hem op deze manier toch de kans gegeven heeft om zich van zijn handel o.i.d. te ontdoen! Iedere week wel een wegrijder en ze pakken hem of haar nooit ter plekke! Zou liever zien dat ze dit soort met 80 rammen tot hij stopt! Net als in het buitenland!
Rob (27-2-2012 om 23:25)
Eindelijk zie ik eens iets naar mijn volle tevredenheid wat boete/straf betreft. Al met al bijna 1600 euro boete voor deze druiloor. Kijk dat is nu een agent die wel weet hoe je deze knapen aanpakt! Hoewel deze idioot eigenlijk geen rijbewijs waard is natuurlijk. Volslagen gek.
Martijn (27-2-2012 om 14:19)
En waar is de boete voor het op de vlucht slaan voor de politie? Ook is het jammer dat er in dit stukje niet bijstaat of hij nu wel of niet zijn rijbewijs nog heeft. Ze weten nu het totaalbedrag al maar volgens mij gaan overtredingen altijd via de officier van justitie.
Z2 (27-2-2012 om 12:40)
@ "mark" inbreken is niet per se levensgevaarlijk, als een gestoorde met achterlijke snelheden zonder verlichting rond scheuren is duidelijk WEL levensgevaarlijk. daarom dus.. ze moeten dat soort levensgevaarlijke gekken gelijk TBS en EMG en celstraf geven !
K (27-2-2012 om 12:07)
@mark, deze gek reed 175 door de bebouwde kom 3x zo hard als toegestaan, stel jij steekt net de weg over en je wordt doodgereden door deze volslagen idioot.
Sjaak (27-2-2012 om 10:23)
Wat een idioot. Sowieso al van de zotte om zo asociaal te rijden, maar dan ook nog je gebrek aan iq tonen om terug te gaan is wel heel dom. Ik vind de straf nog mild. Ik zou voorstellen: auto in beslag nemen en demonteren, rijbewijs afpakken en minstens 5 jaar niet meer rijden. Idioot.
Cookie-instellingen beheren