Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

OM wil zes maanden na inbraak

Toegevoegd: 27-02-2012, 19.35 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 25-jarige Vlissinger moet als het aan de officier van justitie ligt zes maanden de cel in vanwege een inbraak.


Rechtbankvoorzitter M. Steenbeek had het kennelijk veel vaker gehoord dat die 25-jarige Vlissinger tijdens een strafzitting intense spijt betuigde. Zo ook maandag, toen hij officier van justitie R. Rammeloo een celstraf van zes maanden plus nog eens zeven weken cel die hem van een eerder vonnis nog boven het hoofd hingen. Ook wil Rammeloo dat hij een dikke drieduizend euro schadevergoeding betaalt.

Dat de Vlissinger geen woord repte over de ellende die hij een echtpaar uit Burgh-Haamstede bezorgde, kwam omdat het zoals ook bij andere keren de schuld van een ander was geweest. Het was een zekere 'Maurice' die hem op 20 november uitnodigde om eens in Renesse te komen praten.

Maurice wilde 'ergens iets kostbaars halen'. Veel verder dan ergens iets uit een schuurtje jatten kwam, de Vlissinger niet en omdat die Maurice er zeer slecht aan toe was (geen geld, geen werk, slecht contact met ouders) ging hij mee om op de uitkijk te staan bij een inbraak.

Er werd bij een woning aan de Wilhelminaweg een achterdeur geforceerd en Maurice slaagde er in om binnen de kortste keren de woning tot een enorme ravage om te toveren. Een mes in het bankstel, spullen die zonder enige reden omver waren gegooid of vernield. Uiteindelijk vonden ze het tijd om te vertrekken en liepen bij het verlaten van de woning recht in de armen van de politie en een ongelofelijk boze bewoner. Maurice wist te ontsnappen.

Over de ellende en ravage die ze hadden aangericht repte de Vlissinger met geen woord. Wel jammerde hij diverse keren dat hij wat klappen had gekregen en dat de politie geweld tegen hem had gebruikt. Ze hadden hem geschopt en tegen de grond geduwd, in plaats van - zoals getuigen verklaarden - dat-ie bij zijn vlucht was gestruikeld.

Zijn zogeheten laatste woord gebruikte de Vlissinger om - ook voor de zoveelste keer - de rechtbank te verzoeken om vooral rekening te houden met zijn omstandigheden. Een celstraf zou voor hem definitief einde werk en einde woning betekenen.

Uitspraak 12 maart.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Esther Goedhart-Schot (28-2-2012 om 15:28)
Het zijn"losers", Ze verbeelden zich dat ze het RECHT hebben om in je huis je spullen te vernielen! En wat denk je voor een kind!
Omega (28-2-2012 om 12:24)
@ "K" handen afkappen, bent u van de taliban of zo ? in dat geval bent u in het verkeerde land, sharia wetgeving hanteren wij hier al enige eeuwen niet meer.
Nickey (28-2-2012 om 12:09)
Indderdaad R2
K (28-2-2012 om 11:04)
Nog klagen ook dat hij klappen kreeg? hoe brutaal kun je zijn, blijf met je poten van andermans spullen af. terugbetalen gebeurt nooit,een kale kip kun je niet plukken. dus gewoon net als vroeger handen afkappen dan kan hij niet meer jatten en weet iedereen dat hij een dief is. dat is pas straf
Nickey (28-2-2012 om 09:18)
Ik hoop dat men juist een keer niet rekening houdt met deze persoon.Ik heb het ook moeilijk maar dat mag toch niet zeggen dat ik bij anderen de boel maar kort en klein mag slaan slaan zonder straf? Een veel hogere straf is gepast.
R2 (27-2-2012 om 20:36)
Een dikke 3000 euro terug betalen.Nu dan en nooit niet. De rechter kan dit wel uitspreken maar daar blijft het bij. Nooit ziet u de centen ook niet via incasso CJB Laat u zich niets wijs maken.
Cookie-instellingen beheren