Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 29 km

Celstraf geëist na mestrekken bij ruzie AZC

Toegevoegd: 27-02-2012, 19.44 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 21-jarige man uit Goes is maandag voor een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel een celstraf van vijf maanden geëist.


Op 14 oktober zette hij in de gezamenlijke huiskamer van het asielzoekerscentrum (AZC) in Goes de televisie aan en die stond naar de mening van een andere bewoner te hard. Die zette het toestel weer uit en de ruzie was geboren.

Na een woordenwisseling en wat duw- en trekwerk pakte de 21-jarige een groot mes en haalde dat langs de arm van zijn opponent. Deze liep slechts enkele schrammetjes op, die geen medische zorg behoefden.

"Het bewijs is net zo dun als het dossier en het mes is niet eens onderzocht", stelde advocate M. van de Wijnckel vast. Zij meende dan ook dat er vrijspraak zou moeten volgen. Zo niet, dan toch zeker een lagere celstraf.

Uitspraak 12 maart.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (28-2-2012 om 18:12)
Wat een achterlijke reactie Jacques! Dan moeten ze die lui op een eiland ver van de bewoonde wereld plaatsen! We zijn hier in Nederland dus geldt de Nederlandse Wet! Die kerel moeten ze gelijk een enkeltje land van herkomst geven. Hij mag hier komen en gedraagt zich niet!
Frans (28-2-2012 om 12:35)
@Jacques ja natuurlijk, en dat geeft hem het recht om zomaar met een mes te gaan zwaaien. Ga toch fietsen.
Jacques (28-2-2012 om 11:40)
Misschien heeft meneer de asielzoeker zijn beide ouders verkracht en vermoord zien worden en zijn zijn normen, waarden en zelfbeheersing op enig ander niveau dan dat van de gemiddelde nederlander. mensen, leef u in alvorens meningen online te plaatsen
K (28-2-2012 om 10:51)
@bewoner renesse. er staat toch echt dat justitie het mes niet onderzocht heeft dus heeft het geen nut een advocaad de schuld te geven maar justitie is schuldig. deze man zal vrijgesproken worden wegens een vormfout van justitie en daar kan een advocaad niks aan veranderen die doet gewoon haar werk
Bewoner Renesse (28-2-2012 om 07:29)
Aan de mevrouw de advocaat... M van W, wil ik dit meedelen zodat er volgende keer wel dode vallen door een lichtontvlambare mafkees. Er is hoe dan ook gestoken met een MES... Doe je ogen een keer open en help ons deze dwazen uit openbaar te verwijderen. !!!
The assylum (27-2-2012 om 20:55)
Ik vind het toch niet echt door de beugel kunnen.
Cookie-instellingen beheren