Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Grote pelotonsoefening in Vrouwenpolder

Toegevoegd: 20-04-2005, 23.04 uur
Door: Manfred Berrevoets [Redactie HVZeeland.nl]

VROUWENPOLDER - De brandweer van de Gemeente Veere heeft vanavond een grootschalige pelotonsoefening georganiseerd waaraan ongeveer 50 hulpverleners meewerkten.

Rond 19.20 uur kreeg de Brandweer van Serooskerke een brandmelding bij manege 'De Eendracht' aan de Rijkebuurtweg in Vrouwenpolder. Als snel bleek dat er brand woedde en er mogelijk mensen vermist en gewond waren. De brand werd opgeschaald naar middelbrand en de brandweer van Oostkapelle verleende assistentie.

Ondertussen waren er ook twee ambulance gearriveerd, deze coördineerden het vervoer van de slachtoffers. Ongeveer 30 mensen hadden de taak om voor slachtoffer te spelen en waren dan ook gewond geraakt bij brand. De ambulance vroeg om assistentie van medisch personeel en al snel volgende de inzet van het SIGMA team, de OVDG en de CVDG.

De brand werd ondertussen door de brandweer opgeschaald naar een grote brand en ook de brandweer van Zoutelande kwam ter plaatste om assistentie te verlenen. Het SIGMA team zorgde voor een zogenaamd 'gewondennest', dit is een grote tent met diverse fataliteiten om meerdere slachtoffers in op de vangen en deze eventueel te behandelen aan hun verwondingen.

De politie was ter plaatse met ongeveer 6 personen verdeeld over 3 voertuigen. De brandweer zette naar schatting ongeveer 25 mensen in om de brand te bestrijden. Het medische personeel was ter plaatse met 4 ambulancemedewerkers, 2 OVDG's, 1 CVDG, 8 mensen van het SIGMA team en 4 mensen van het ambulance team.

De organisatie spreekt van een geslaagde oefening waarbij ook het nieuwe communicatiesysteem C2000 werd ingezet. De communicatie via het nieuwe systeem verliep niet helemaal vlekkeloos enkele kleine problemen deden zich voor met de zogenaamde 'oortjes' van de portofoons en meerdere portofoon in een kleine ruimte zorgde voor een 'rondzingend' geluid.

Over het algemeen is de organisatie tevreden over het nieuwe communicatiesysteem. De eigenaar van het pand was ook zeer te spreken over de grootschalige inzet, mede omdat hij de laatste tijd veel geïnvesteerd heeft in nieuwe veiligheidvoorzieningen.

In totaal zijn er ongeveer 20 voertuigen van brandweer, politie en ambulance ingezet om deze pelotonsoefening tot een goed einde te brengen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren