Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

OM wil drugsdealers maanden cel in

Toegevoegd: 01-03-2012, 20.01 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft donderdag tegen een 23-jarige Oost-Souburger voor het gedurende een jaar lang dealen in harddrugs een gevangenisstraf van 27 maanden geëist.


Zijn twee jaar oudere plaatsgenoot hoorde een celstraf van acht maanden waarvan twee voorwaardelijk tegen zich eisen. De 25-jarige beriep zich tijdens de behandeling van de zaak op advies van zijn raadsman op zijn zwijgrecht.

De 23-jarige erkende wel enige tijd met drugs in de weer te zijn geweest, maar dat moest meer worden gezien als bemiddelen en het helpen van goede kennissen. De twee werden op 21 november aangehouden, nadat er kort daarvoor een drugsoverdracht had plaatsgevonden.

Op de grond, naast de twee, vond de politie een hoeveelheid cocaïne en heroïne. In de woning van de jongste werd nog een zakje cocaïne en een stroomstootwapen aangetroffen. Volgens raadsman Sol, die de jongste bijstond, was niet bewezen van wie de drugs waren die op de grond waren gevonden en was de cocaïne die in de woning van zijn cliënt lag niet getest en dus zou er vrijspraak moeten komen voor het bezit van harddrugs.

Naast de gevorderde straffen, wil de officier nog dat de jongste voor 7300 euro en de 25-jarige voor 1800 wordt ‘geplukt’. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren