Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 37 km

OM wil berovers zeker jaar cel in

Toegevoegd: 02-03-2012, 12.11 uur - Update: 02-03-2012, 12.30 uur
Door: Meryem Mouha

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren tegen drie mannen celstraffen geëist variërend van 12 tot 15 maanden. Ook krijgen zij voorwaardelijke straffen van zes maanden cel en proeftijden. De drie worden verdacht van diefstal en bedreiging in de Scheldestraat in Vlissingen in november vorig jaar.


De drie Vlissingers zouden volgens het OM in Middelburg betrokken zijn geweest bij de 'overval' op 22 november. De Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) van de Zeeuwse politie kon ter plekke twee verdachten aanhouden. Een derde persoon werd later die dag opgepakt. De zaak trok destijds de nodige aandacht omdat een groot deel van de Scheldestraat enige tijd volledig werd afgesloten en agenten in kogelvrije vesten het gebied omsingelden.
 
De overval blijkt een uit de hand gelopen vriendenruzie. Het destijds 20-jarige slachtoffer van de beroving zou volgens een 23-jarige verdachte eerder die maand een zakje wiet van hem hebben gestolen. Toen de verdachte hem daarop aansprak, bekende hij dit niet. De 23-jarige werd boos en heeft naar eigen zeggen in een opwelling een mes gepakt uit zijn werkkoffer. Dit mes werd tegen de keel van het slachtoffer gehouden. Ook zou hij een luchtbuks tegen het hoofd van het slachtoffer hebben geplaatst. De man heeft hierover een bekentenis afgelegd, maar geeft wel aan dat hij het slachtoffer niet met dood heeft bedreigd.
 
Eén van de andere verdachten zou de deur op slot gedraaid hebben waardoor het slachtoffer de kamer niet kon verlaten. Eén van de anderen, een 28-jarige man die tevens huurder was van de kamer, heeft naar eigen zeggen geprobeerd de ruzie te sussen. De 23-jarige zegt echter dat zijn medeverdachte de ruzie niet alleen positief heeft beïnvloed. Zo zegt de 23-jarige de luchtbuks te hebben gekregen van de 28-jarige man. De derde verdachte, een 51-jarige man, zou het slachtoffer hebben bedreigd. Hij zou hebben gedreigd hem te slaan als hij niet zou bekennen.
 
Tegen de 23-jarige man werd door de officier van justitie een celstraf van 21 maanden geëist, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Het OM wil de 28-jarige man zeker 12 maanden de cel in. Tegen deze verdachte werd daarnaast ook nog zes maanden voorwaardelijk geëist. De 51-jarige man moet volgens het OM 18 maanden de cel in, waarvan 6 voorwaardelijk.
 
Tegen de verdachten werd ook een proeftijd geëist. Mocht de 23-jarige binnen 2 jaar opnieuw in de fout gaan, dan wordt zijn voorwaardelijke straf toegepast. Voor de 28-jarige is de proeftijd 1 jaar. De geëiste proeftijd van de 51-jarige bedroeg 2 jaar.

Uitspraak op 15 maart.
 
Zie ook:
- Verdachten morgen voorgeleid (23-11-2011)
- Derde arrestatie overval Vlissingen (22-11-2011)
- Arrestaties na overval Vlissingen (22-11-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (2-3-2012 om 16:30)
De manier van straffen in Nederland is steeds onbegrijpelijker. als je iemand doodrijdt zoals Fleur van de Wal loop je binnen een jaar weer op straat en dit soort drugs jongetjes krijgt een veel zwaardere straf. erg raar allemaal hoor
Joop! (2-3-2012 om 15:51)
En dat allemaal over een zakje wiet ?
Cookie-instellingen beheren