Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

OM wil alsnog uitvoering celstraf

Toegevoegd: 08-03-2012, 15.19 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Als het aan officier van justitie W. Suijkerbuijk ligt, verdwijnt een 50-jarige Vlissinger alsnog voor vijf maanden achter de tralies.

De man werd in mei vorig jaar voor zijn betrokkenheid bij drugstransporten naar Noorwegen en Denemarken en de handel in drugs veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden waarvan vijf voorwaardelijk. Met als bijzondere voorwaarde was dat hij zich liet opnemen in een kliniek.


Die opname duurde slechts enkele maanden en toen had de Vlissinger het wel gezien. Volgens de behandelaars vertoonde hij agressief gedrag en onttrok hij zich aan de behandeling. Vervolgens waren de kontakten met de reclassering ook niet bepaald om over naar huis te schrijven.

Tijdens de zitting liet de Vlissinger wel blijken open te staan voor een ambulante behandeling, maar daar had Suijkerbuijk absoluut geen oren naar. "Het gaat er vandaag niet om wat u wilt, maar het gaat erom dat u een vonnis van de rechtbank aan uw laars heeft gelapt", hield hij de man voor.

"De afspraak was vijf maanden voorwaardelijk, maar dan wel opname in een kliniek. Aan die afspraak heeft u zich niet gehouden en dan is het dus zitten. En door de rechtbank gevraagd naar hoe de Vlissinger zelf over die ten uitvoerlegging van vijf maanden cel dacht : "'T is niet anders."

Uitspraak 22 maart.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (10-3-2012 om 15:30)
Tja..5 maanden. daar zou ik me ook niet druk over maken
Cookie-instellingen beheren