Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jaar cel voor steekpartij Bruinisse

Toegevoegd: 12-03-2012, 19.21 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag een 49-jarige vrouw uit Bruinisse een gevangenisstraf van één jaar.


Tegen de vrouw was voor poging doodslag een gevangenisstraf van 27 maanden waarvan zes voorwaardelijk en een contactverbod geëist. Ook zou de verdachte een schadevergoeding van 12.000 euro moeten betalen. De rechtbank bepaalde die schadevergoeding echter tot een voorschotbedrag van vijfduizend euro. Daarnaast achtte de rechtbank in plaats van de poging doodslag een poging tot het toebrengen van waar lichamelijk letsel bewezen.

De vrouw stak na een ruzie in de ochtend van 4 september vorig jaar haar partner met een mes in diens buik. Tussen het stel waren regelmatig ruzies en de vrouw zou de nodige keren door hem zijn mishandeld. Die bewuste ochtend liep het echter volledig uit de hand. De man was naar Polen geweest en hoorde bij terugkomst dat er een meisje bij hen zou komen logeren.

Daarover ontstond ruzie. Vanaf dat moment lopen de verklaringen van de vrouw en het slachtoffer uiteen. Volgens de vrouw werd zij door hem met een mes zijn bedreigd en het volgende dat ze zich wist te herinneren is dat hij in de buik was gestoken.

De verklaring van de man was dat zij iets tegen hem zei, hij zich naar haar toe bukte en hij in zijn gezicht werd gestompt. Vervolgens stak zij hem met een mes in de buik. Als gevolg daarvan liep hij een dubbele perforatie in de dikke darm op.
 
Zie ook:
- OM wil 27 maanden voor steekpartij (27-02-2012)
- Man zwaargewond in Bruinisse (04-09-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren