Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bewoner krijgt klappen van inbreker

Toegevoegd: 16-03-2012, 10.13 uur - Update: 16-03-2012, 22.19 uur
Bij de worsteling raakte de bewoner gewond. Bij de zoekactie werd ook een hond ingezet. Bij de worsteling raakte de bewoner gewond.
Bij de worsteling raakte de bewoner gewond.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

GOES - In Goes is in de nacht van donderdag op vrijdag iemand gewond geraakt nadat hij een inbreker had overlopen.
 
Het voorval vond rond 00.15 uur plaats bij de J. Antonides van de Goeskade. Tegen middernacht zag een 42-jarige Goesenaar achterin zijn tuin een man lopen. Bij het zien van de bewoner vluchtte deze de tuin uit. Bij de poort werd hij door de bewoner in zijn kraag gevat en er ontstond een schermutseling.


Toen bleek dat er ook nog een tweede man in de buurt was. Deze bemoeide zich met het handgemeen en stak de Goesenaar met een scherp voorwerp. Hierna rende het tweetal weg over het Molenplein. De bewoner heeft de politie gebeld en diverse agenten zijn gaan zoeken in de omgeving van de J.A. van de Goeskade. De Goesenaar is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Na behandeling mocht hij weer naar huis.

Er werd ook met een politiehond naar de mannen gezocht. Dit alles had helaas geen resultaat, want tot nu toe ontbreekt nog elk spoor van de twee mannen. De technische recherche heeft sporen afgenomen in en om de tuin waar het incident gebeurde.

Van één van de mannen is een signalement bekend. Deze man is blank en heeft een kaal hoofd. Hij is ongeveer 1.85 tot 1.90 meter lang en heeft een smal gezicht. Hij droeg een donkergekleurde jas tot op zijn heup. Van de andere man is alleen bekend dat hij kleiner is dan de eerstgenoemde.

Ten tijde van het voorval reden er fietsers het Molenplein op. Deze fietsers zouden via de Houttuinen (een zijstraat van de J.A. van de Goeskade die naar beneden op het Molenplein uitkomt) het Molenplein zijn opgefietst.

De politie is op zoek naar de fietsers en eventuele andere getuigen van dit voorval. Hebt u iets verdachts gezien in de buurt van het Molenplein of de J.A. van de Goeskade in Goes, of hebt u meer informatie over de twee onbekende mannen, dan wordt u verzocht te bellen met 0900-8844. U kunt zich ook melden op het politiebureau in Goes om persoonlijk uw informatie door te geven, maar u kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (17-3-2012 om 13:20)
Het is al eerder voorgekomen (denk aan de inbreker die na een duw zijn nek gebroken heeft) In dat geval was het ook 'noodweer' Mocht ik toch veroordeeld worden voor het verdedigen van mijn bezit en gezin, so be it! Het is inderdaad belachelijk dat de wet dit niet toestaat.
Rob (16-3-2012 om 17:53)
Ja en het vreemde is dat als jij als bewoner die inbreker een paar klappen geeft dat je wordt aangehouden en vervolgd voor (zware) mishandeling. Zo werkt dat hier in Nederland.
Jos (16-3-2012 om 17:22)
Hoop dat ie hier ook eens langs komt, is het waarschijnlijk zijn laatste poging
Roel (16-3-2012 om 17:22)
Tja..je zou zo'n inbreker ik weet niet wat doen. Ik zou er begrip voor hebben. Helaas ben je dan zelf ook strafbaar hier in Nederland en loop je zelf kans om voor de rechter te verschijnen.
Peter Selie (16-3-2012 om 17:03)
@Anoniem Gekken heb je overal, altijd.
Angel (16-3-2012 om 16:35)
Echt te belachelijk voor woorden. als inbreker klappen geven aan iemand die in zn eigen huis overvallen wordt. Laat m met zn poten uit iemand anders eigendom blijven. Bij mij zou de inbreker er niet goed van afkomen breekijzer ligt standaard onder mn bed ...
Cookie-instellingen beheren