Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man (22) mishandelt politieagent

Toegevoegd: 28-03-2012, 16.50 uur
Door: Roland de Jong
GOES - In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 05.15 uur is een hoofdagent van Politie Zeeland tijdens zijn werk mishandeld door een 22-jarige Amsterdammer.

De Amsterdammer was om ongeveer 05.15 uur, samen met een groepje vrienden en familie, aanwezig op de Grote Markt in Goes. Het groepje dronken mensen veroorzaakte overlast op de markt en werd daarom weggestuurd door de aanwezige agenten. De mensen bleven echter rondhangen ter hoogte van het postkantoor op de Grote Markt. Op hetzelfde moment moest een personenauto de Grote Markt verlaten, omdat in die auto iemand zat die onwel was geworden.


Om de auto doorgang te verlenen werd de groep op niet mis te verstane wijze medegedeeld dat zij toch echt dienden te vertrekken. Vanuit de groep kwam toen het commentaar dat zulks toch echt gevorderd diende te worden, voordat er door hen naar geluisterd werd.

Dit is dan ook op luide toon gedaan door de agenten. Toen het groepje zich nog niet wenste te verwijderen en zelfs om de auto heen gingen staan, hebben de agenten zich in een lijn opgesteld en zijn naar de groep toe gelopen om hen zo te dwingen om weg te gaan.

Op dat moment kwam één van de groepsleden, een 22-jarige Amsterdammer, weer naar de agenten toe. Hij werd bij zijn kraag gepakt door één van de agenten en werd weggetrokken. Hierop draaide de Amsterdammer zich om en gaf de agent die hem had weggetrokken een harde vuistslag in zijn gezicht.

De geslagen agent aarzelde geen moment, hield de verdachte aan en werkte hem naar de grond om hem te boeien. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en wenste op geen enkele manier mee te werken. Hij heeft toen, om het verzet te staken, een klap in zijn gezicht gekregen van de politieman die hem aanhield, ook werd zijn hoofd op de grond gedrukt door één van de andere agenten.

Uiteindelijk staakte de Amsterdammer zijn verzet en is hij in de politieauto gezet en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar heeft hij vastgezeten tot maandagmiddag, toen mocht de man weer de straat op. Hij heeft een dagvaarding meegekregen en mag zich binnenkort voor de politierechter verantwoorden.
 
Tijdens voorgaande wilde een 28-jarige Amsterdammer (familie van de aangehouden verdachte) de aanhouding beletten en rende in de richting van de aangehouden verdachte en de twee agenten. Hij werd tegengehouden door agenten die hun collega's afschermden, zodat zij op een normale manier hun werk konden doen.

Nogmaals probeerde de 28-jarige naar zijn familielid toe te komen. Weer werd hij tegengehouden en heeft, omdat hij niet voldeed aan het bevel van de agenten, twee klappen gekregen met een wapenstok. Hierop begon deze man de agent op grove wijze uit te schelden en ook deze Amsterdammer is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Deze man is zondagmiddag, na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld.

De hoofdagent heeft aangifte gedaan van mishandeling. Zojuist is bekend geworden dat de 22-jarige Amsterdammer ook aangifte heeft gedaan van mishandeling door de agent. Kennelijk is er een getuige die zondag omstreeks 05.15 uur foto's heeft gemaakt van het hele incident.
 
Politie Zeeland zou graag in contact komen met deze getuige, omdat de zaak natuurlijk grondig moet worden onderzocht. Hij of zij wordt verzocht zich te melden op het politiebureau in Goes, of te bellen met 0900-8844. Als deze getuige inderdaad alles heeft gezien dat is voorgevallen, kan zijn of haar verklaring heel belangrijk zijn voor de rechercheurs die de zaak behandelen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (10-4-2012 om 10:15)
Politie kan ook flink overdrijven hoor, volgens mij weten ze niet wat mishandelen is of betekend, ze krijgen één vuist in het gezicht en ze zijn maar gelijk mishandeld. Je helemaal bont en blauw slaan dat je grote blauwpaarse striemen en dikke ogen heb, dat is pas mishandeld worden, geen foei tikje.
Utje (30-3-2012 om 16:32)
Sorry, Goesenaar, dat heeft niet met emotie te maken, dan weet je de betekenis van et woord emotie niet. Maar de waarheid is nu eenmaal hard!!
Pier (30-3-2012 om 15:41)
Wat een kortzichtig volk hier... dit nieuwsbericht is compleet uit de lucht gegrepen zonder enige kern van waarheid. het is triest dat we tegenwoordig zulk nieuws voorgeschoteld krijgen.. het werkelijke verhaal is hier compleet omgedraaid.
Vlissinger (30-3-2012 om 13:57)
Typisch de mentaliteit van tegenwoordig, overal tegen in gaan en vooral tegen de politie, recalcitrant op stellen. En gaat het dan verkeerd, dan heeft de tegen partij het gedaan. Ze hadden ze vast moeten laten zitten tot de voorgeleiding.
Johan (30-3-2012 om 01:44)
@ Uitje goed gesproken ! @ Marijke , Inderdaad Media , als Facebook en Hyves . wakkert de boel aan , Ook zijn er van die gasten die er foto's met balletjes pistolen , er op zetten , lekker slim , mooi opgepakt . Dus zullen ze zijn geschiedenis ook wel nagaan . We zullen wel zien wat er uit komt .
Goesenaar (29-3-2012 om 23:38)
Uitje, wat een emotie. ieder mens hoort naar ieder ander mans zijn kant van het verhaal te kunnen luisteren en dat ook proberen in te beelden. Uit uw reactie te lezen valt er voor u weinig in te leven. Geniet van uw leven, we zijn slechts sterrenstof
Cookie-instellingen beheren