Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
59 files van totaal 210 km

KNRM haalt man van tanker

Toegevoegd: 29-03-2012, 10.25 uur
De patient wordt van boord gehaald. De reddingboot Christien.
De patient wordt van boord gehaald.
© Foto: KNRM Neeltje Jans
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - De redders van de KNRM hebben woensdagavond een bemanningslid van een chemicaliëntanker van boord gehaald.

Rond half zes gingen de piepers van de bemanningsleden van de KNRM-reddingboot Christien, de tijdelijke vervanger van de reddingboot Koopmansdank. Een Roemeense monteur die aan boord was van de Italiaanse tanker Mary Wonsild bleek mogelijk last te hebben van nierstenen. Het schip, dat onderweg was van Rotterdam naar Antwerpen lag voor anker in het ankergebied Schouwenbank, zo'n 15 mijl uit de kust.


De reddingboot was na ongeveer 35 minuten ter plaatse. Het slachtoffer was nog goed ter been en hij vertelde onder meer dat hij circa vijf liter water had gedronken in een poging de pijn te bestrijden. Bij aankomst op het station had de man dan ook last van hoge nood. Het toilet op het boothuis bood een eerste verlichting.

De man is met een ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht voor onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren