Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Arrestatie na 50km lange achtervolging

Toegevoegd: 29-03-2012, 11.00 uur
Door: Roland de Jong

OOSTERLAND - De politie heeft vannacht lange tijd een auto achtervolgd waarin twee inbrekers zaten. De achtervolging vond plaats op een route van zo'n 50 kilometer.

Surveillerende agenten zagen afgelopen nacht rond 02.00 uur een auto met hoge snelheid wegrijden vanaf een bouwplaats in Oosterland. Gezien het tijdstip en de plaats waar deze auto vandaan kwam zijn de agenten gekeerd om de inzittenden aan een controle te onderwerpen.


De auto ging echter steeds harder rijden en op een stopteken van de politie en zelfs de blauwe zwaailichten reageerde de bestuurder niet. De route ging via Zierikzee, de Deltaweg richting de A58. Er zijn snelheden van meer dan 200 kilometer per uur gemeten.

Inmiddels waren via de gemeenschappelijke meldkamer ook andere eenheden opgeroepen om uit te kijken naar deze auto. Dit had resultaat. Op de A58 ter hoogte van Rilland werd de auto gesignaleerd en is deze tot stoppen gedwongen.

In de auto trof men verschillende inbrekerswerktuigen aan. De automobilist en zijn inzittende zijn aangehouden en ingesloten. Het gaat om twee mannen van 30 en 37 jaar uit Etten-Leur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gerrit (29-3-2012 om 23:49)
Gelukkig dat de politie (relatief gezien) veel mensen/auto's uit de hoge hoed kan toveren, want als ze een beetje een snelle auto hebben, rijden ze de politie zo kwijt..... Netjes dat ze gepakt zijn. Misschien had het geen 50 km hoeven duren als de politieauto's eens een beetje opgevoerd werden...
Vlissinger (29-3-2012 om 20:33)
Mooi, weer een paar koperdieven opgeruimd. morgen kunnen ze het op nieuw proberen maargoed. moet dat 50 km lang duren? levensgevaarlijk, na 2 stoptekens van de weg douwe.. is in Amerika ook effectief
Bart (29-3-2012 om 18:24)
T zijn bijna altijd polen of brabanders die hier de boel jatten! Smeerlappen! Blijf van een ander zijn spullen af!! Waarschijnlijk zien ze zoiets tijdens hun werk, en beraden ze plannen om het vervolgens s nachts er weg te halen! Tuig!!
Cookie-instellingen beheren