Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 15 km

ROG Zeeland houdt rijoefening

Toegevoegd: 30-03-2012, 12.44 uur - Update: 30-03-2012, 14.22 uur
De politie rijdt door rood op de kruising Torenweg - Schroeweg.
De politie rijdt door rood op de kruising Torenweg - Schroeweg.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) van de Zeeuwse politie heeft vandaag een rij-oefening gehouden. Hierbij zijn ook algemene verkeersregels genegeerd.

Diverse onopvallende voertuigen van deze eenheid reden vanochtend vanuit Vlissingen met spoed over de A58 richting het politiebureau in Vlissingen-Oost. Hierna werd geoefend op de Sloeweg Noord richting Middelburg. Hierbij werden hoge snelheden gehaald. Op dit moment waren, in tegenstelling tot op de snelweg, alle zwaailichten en sirenes uitgeschakeld.


De rit vervolgde - nog steeds zonder optische licht- en/of geluidssignalen - via de Schroeweg naar het politiebureau aan de Vrijlandstraat in Middelburg. Op die route reden de verschillende voertuigen door rood tussen het drukke verkeer over het kruispunt Torenweg - Schroeweg.

Volgens woordvoerder Mireille Aalders van de Zeeuwse politie hoort een dergelijke oefening bij het politievak. “Er werden bepaalde verrichtingen geoefend. Wat die precies waren en hoe deze zijn uitgevoerd weet ik niet, maar het overtreden van verkeersregels wordt niet uitgevoerd als politiemensen dit niet verantwoord achten.”


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Canadees (1-4-2012 om 15:35)
STAAT IN DE WET ZEI EEN HEER. Inderdaad staat er van alles in de wet. Men mag verkeersregels negeren , zoals politie, brandweer en ambulance. Maar er staat ook bij, ALS DE SITUATIE HET TOELAAT EN HET OVERIG VERKEER NIET IN GEVAAR GEBRACHT WORD. Ja ik heb met deergelijk voertuig gereden. Dank U
Te gek voor woorden (1-4-2012 om 11:40)
Heb ze al vaker over de a58 zien scheuren. Waarbij rare manouvres moeten worden uitgehaald, om deze toch wel een beetje dwazen maar net te kunnen ontwijken. En dat is niet fijn als met een klein kind in de auto hebt. Oefenen is goed maar let wel op je mede weggebruikers!!!!.
Erik (31-3-2012 om 17:33)
Als ze moeten oefenen ( wat ik me best kan voorstellen) laten ze dan op z'n minst sirene's en zwaalichten aanzetten. Dan zijn de mede weggebruikers in ieder geval "gewaarschuwd" dat ze er aan komen.
Arjan (31-3-2012 om 14:26)
Oefening of niet het is een domme actie om bij dat kruispunt door rood heen te rijden. Wat als ze een fietser over het hoofd hadden gezien. Dan mag je wel bij de politie werken maar zonder licht en geluid signalen mag je niet door rood rijden
Stond erbij en keek er naar. (31-3-2012 om 13:23)
Door rood rijden?? Klopt ik zag het ook. Maar volgens mij ging dit stapvoets. Ze stonden stil op het kruisingsvak en hebben netjes gewacht tot andere weggebruikers stil stonden.
Jan Z (31-3-2012 om 13:16)
Voor de mensen die roepen dat dit niet mag; KEN DE WET! De politie MAG zonder LICHT EN GELUID verkeersregels negeren! Sterker nog, dit MOETEN ze in sommige gevallen en staat zelfs in de WET, daarom moet je ook TRAINEN. @Arie, benieuwd naar je bron. NL doet namelijk het langst met de voertuigen!
Cookie-instellingen beheren