Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Grote cocaïnevondst Vlissingen

Toegevoegd: 30-03-2012, 23.20 uur
De Vlissingse partij cocaïne. De Rotterdamse partij cocaïne.
De Vlissingse partij cocaïne.
© Foto: Douane
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In het Vlissingse havengebied is een flinke cocaïnevondst gedaan. Er werd in totaal zo'n 110 kilo van de drug gevonden.


De vondst werd vrijdagochtend gedaan gevonden in een container met bananen. Deze was afkomstig uit Ecuador en stond op het terrein van een bedrijf. Dit bedrijf vertrouwde de zaak niet en schakelde de Douane in. Die trof vervolgens de flinke hoeveelheid coke aan.

Donderdag werd in de Rotterdamse haven ook al een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen. Daar ging het om 175 kilo. Deze container kwam uit Chili. Of er een verband is, is niet duidelijk maar de harddrugs zaten in beide gevallen verborgen in tassen op de bodem van de container. De lading bestond uit zakken die gevuld waren met een delfstof. De Rotterdamse container werd ontdekt door een speurhond.

De beide vondsten zijn inmiddels vernietigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (2-4-2012 om 00:48)
@Sjaak: Hélemaal mee eens. Het is niet goed of het deugt niet, wat een ongelooflijke zeikerds.
Sjaak (1-4-2012 om 20:39)
Het is werkelijk waar ongelooflijk!! Voor sommige mensen is het nooit goed, ongekend zeg!
C (31-3-2012 om 21:33)
En hoeveel containers zijn er gewoon opgehaald, zonder dat er argwaan was? Slimmer handelen douane gewoon de zending volgen!
Vlissinger (31-3-2012 om 13:29)
Er wordt bijna niets gevonden. alleen maar puntjes van de ijsberg. dit is gewoon een lokkertje om de grote berg zonder moeite binnen te krijgen.
VdVonck (31-3-2012 om 13:03)
Prachtig! De douane vol aan de slag op het terrein bij dat bedrijf. Terwijl tegelijkertijd een partij van 2000kg zonder problemen door kan! Van de grotere dealers weet vrijwel iedereen wie het zijn en wat ze doen. Politie doet er toch niets mee! Ze maken liever een praatje met die gasten!
Henk (31-3-2012 om 11:14)
Zonde van het vernietigen van al die cocaine :(
Cookie-instellingen beheren