Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 67 km

Opvarenden omgeslagen bootje gered

Toegevoegd: 31-03-2012, 10.05 uur - Update: 31-03-2012, 15.01 uur
Het bootje wer later teruggevonden en geborgen.
Het bootje wer later teruggevonden en geborgen.
© Foto: Rien Jol
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - Vanochtend zijn nabij de Oosterscheldekering twee opvarenden van een vissersbootje uit het water gered.


Het bootje was omgeslagen. De melding van het incident kwam rond 08.45 uur binnen. Aanvankelijk was er onduidelijkheid over de exacte locatie van het ongeluk. Uiteindelijk bleek het voorval zich te hebben afgespeeld tussen Vrouwenpolder en Neeltje Jans.

De KNRM rukte uit en heeft de beide drenkelingen aan de kant gebracht. De eerste drenkeling werd opgepikt aan de buitenzijde van de Oosterscheldekering. Hij had zich op een pijler in veiligheid gebracht toen het bootje door de veiligheidslijn was gedobberd en op de kering afging.

Zijn mede-opvarende had minder geluk. Deze ging met boot en al onder de kering door. Hij werd aan de binnenzijde van de kering opgepikt. Het slachtoffer was onderkoeld, maar volgens de Kustwacht verkeren de twee inmiddels in goede gezondheid.

Het bootje is later geborgen en naar de haven Roompot Marina gebracht.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronny (31-3-2012 om 22:40)
Veel vragen heb ik hier bij over de kennis van deze personen en hun viswater, ik vertoef al jaren aan de stormvloedkering en zie dagelijks levensgevaarlijke situaties. Waarom hebben ze hun anker niet over ketting gegooid die er ligt van kust naar kust ??? Gelukkig een goed eind aan dit verhaal.
Ronny (31-3-2012 om 11:36)
Prima job ! KNRM gelukkig op tijd aangekomen bij "drenkelingen". zeer veel stroming aldaar, had anders kunnen aflopen ! geredden: nu maar even opwarmen dus.
Cookie-instellingen beheren