Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM eist twee jaar celstraf in zedenzaak

Toegevoegd: 02-04-2012, 18.45 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De Reclassering heeft maandag van officier van justitie W. Suijkerbuijk een aardige veeg uit de pan gekregen in de zaak tegen een 18-jarige inwoner van Oisterwijk.  

In zedenzaken is de landelijke richtlijn dat er bij een verkrachting een celstraf wordt gevorderd. En wat doet de reclassering? Die vindt dat de Oisterwijker een taakstraf moet krijgen. ,,Terwijl ze drommels goed wéten dat bij een dergelijk misdrijf een taakstraf absoluut niet aan de orde is'', mopperde Suijkerbuijk. En dus eiste hij tegen de jongeman een celstraf van twee jaar waarvan de helft voorwaardelijk.  


Begin augustus vorig jaar logeerde de man in Colijnsplaat en ontmoette daar een dertienjarig meisje. Zij kwam uit een klein dorpje bij Venlo en logeerde eveneens in Colijnsplaat. Samen met vrienden en vriendinnen werd er die avond wat gedronken en binnen de kortste keren stond de Oisterwijker met het meisje te zoenen. Op zijn vraag of ze 'zin had' zou ze ja hebben gezegd en vlak bij een maïsveld hadden de twee seks. Volgens het meisje bedoelde ze 'nee', maar durfde niet tegen te stribbelen omdat ze bang was te worden geslagen.  

Kort daarna diende ze een aanklacht in. Advocate C. Kouijzer kon zich overigens niet aan de indruk onttrekken, dat het meisje achteraf spijt had gehad, omdat ze haar maagdelijkheid toch liever door haar vriendje had willen verliezen en daarom maar had verteld dat ze was verkracht. Naast de gevraagde celstraf vindt Suijkerbuijk dat de Oisterwijker ook een contact- en locatieverbod opgelegd moet krijgen.

De uitspraak is op 16 april.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren