Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

OM wil man alsnog achter de tralies

Toegevoegd: 02-04-2012, 18.53 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Als het aan officier van justitie W. Suijkerbuijk ligt, verdwijnt een 39-jarige man uit Zierikzee alsnog voor zes maanden achter de tralies. Eind december 2009 werd de man een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk opgelegd.

Ook kwam hij onder toezicht van de reclassering en moest hij naar een psychiatrische inrichting. Tegen hem was een gevangenisstraf van dertig maanden waarvan negen voorwaardelijk geëist. Hij werd schuldig bevonden aan circa twaalf woninginbraken en diefstallen, die midden dit jaar in heel Zeeland werden gepleegd. Het ging hem voornamelijk om geld, mobieltjes en laptops.
 
Volgens hem was hij wel 'verplicht' om op het dievenpad te gaan omdat hij geen enkele vorm van inkomen had. Begin dit jaar moest hij zich verantwoorden omdat hij zich niet had gehouden aan een van de voorwaarden van de voorwaardelijke straf: opname in een inrichting. De inrichting die hij voor ogen had kon hem niet helpen en de rechtbank besliste dat er naar alternatieven moest worden gezocht. 


Maandag bleek dat de Zierikzeeënaar ondanks alle inspanningen van alle betrokkenen toch maar liever een verblijf achter de tralies in plaats van een alternatieve inrichting verkoos. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren