Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM wil drugsgeld naar staatskas

Toegevoegd: 02-04-2012, 19.00 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een 69-jarige man uit Aardenburg heeft volgens het Openbaar Ministerie in Middelburg ruim 23.000 euro verdiend met drugsactiviteiten. En omdat dat met crimineel geld is, moet het in de staatskas worden gestort, zo vindt het OM.  


Op 14 oktober 2010 werd de man door de Middelburgse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Er was 42 maanden gevorderd. De man, die al eens eerder voor een opiumdelict is veroordeeld, werd schuldig bevonden aan de handel en uitvoer naar België van cocaïne en speed. Dat hij ook in XTC zou hebben gehandeld achtte de rechtbank niet bewezen. 

Hoeveel precies de Aardenburger moet betalen maakt de rechtbank over enkele maanden bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (4-4-2012 om 14:48)
Logisch. De staat is crimineel, dus hoort crimineel geld in de staatskas.
De oplossing (3-4-2012 om 15:24)
Ik denk dat het beter is dat de cocaine en al die andere drugs niet meer verbrand moeten worden . Maar dat dit ook in de staatskas moet. Ze moeten het toch hebben de verslaafde dus dan maar in de aanbieding. Komt er gewoon geld van binnen.Hoeft er niet meer ezuinigd worden.
Vlissinger (3-4-2012 om 12:35)
Wint maken met zwart geld mag niet. OOK het OM mag dat NIET. scheve wet... @T.R. hoeveel er ook in de staatskas zit..wij gaan echt geen cent minder betalen, zo zit het hier in elkaar
Wendy (3-4-2012 om 11:24)
Belachelijk een crimineel is schuldig als hij drugsgeld verdient en de staatskas mag het wel belangeloos ontvangen ja daaaag dat heet vrdienen over andermans rug belachelijk, dat geld moet nar goede doelen die het hard nodig hebben,als het in de staatskas verdwijnt ziet niemand er een cent van terug
Anna (3-4-2012 om 09:43)
Is het niet, dat als je redelijke wijze kunt aan nemen dat geld verdiend uit criminele activiteiten aan neemt je medeschuldig maakt.
Ricardo (3-4-2012 om 08:54)
Ik ben het wel met je eens Jan, het is een goed idee. Maar hoe zouden die klinieken nu dan aan geld komen?
Cookie-instellingen beheren