Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 22 km

Man op racefiets gewond bij botsing

Toegevoegd: 07-04-2012, 14.17 uur
Door: Manfred Berrevoets
KRUININGEN - Bij een ongeval op de Stationsweg in Kruiningen raakte vrijdag rond 17.00 uur een 45-jarige fietser uit de gemeente Reimerswaal gewond.

De man reed op zijn racefiets over de Oude Rijksweg bij Kruiningen in richting van Oostdijk. Uit tegenovergestelde richting kwam een 26-jarige automobilist uit dezelfde gemeente en deze wilde linksaf de Stationsstraat inrijden. Hij zag daarbij de fietser over het hoofd waardoor de aanrijding ontstond.


De 45-jarige fietser vloog over de motorkap van de auto en viel daarna op de straat. Hij werd ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht, waarna hij voor verder onderzoek naar het ziekenhuis in Goes werd gebracht. Behalve diverse schaafwonden is de aard van het letsel onbekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fietser (9-4-2012 om 11:31)
@gaan we weer, je kan niet iedere weggebruiker over dezelfde kam scheren. wij zijn vakantiefietsers, met kinderen, wat wij al mee hebben gemaakt, vooral automobilsten. Ze zien je bij een oversteek de weg opgaan en nog reden ze onze zoon bijna aan en dat was een oudere persoon, middelvinger omhoog!!
Nel (8-4-2012 om 15:55)
@ gaan we weer Wat een pietlut ben jij zeg. Een wielrenner moet van jou op de hometrainer. Denk dat jij alleen een auto rijd en misschien een brommer. Weinig tot geen beweging zelf zeker. Ik kan zelf slecht lopen anders ging ik ook op de race fiets.Goed voor je lijf en leden.GENIETEN!!!op de fiets
QuasiMoto (8-4-2012 om 15:47)
Wordt een beetje ziek van de uitdrukking 'over het hoofd zien'. Klinkt bijna alsof het slachtoffer daaraan zelf schuldig is. Bij linksaf slaan kruis je het tegemoetkomend verkeer wat je duidelijk kunt zien aankomen. Goed kijken dus! Hier had moeten staan 'automobilist verleende geen voorrang'.
D. (8-4-2012 om 12:50)
@Alfons (7-4-2012 om 15:02 uur) Auto slaat af, fietser rechtdoor. Basisregels verkeer: rechtdoor op dezelfde weg gaat voor!"
Gaan we weer (8-4-2012 om 11:53)
Ik betwijfel ook of het de schuld is van de automobilist. Die wielrenners denken dat ze alles kunnen maken, met hun 'hobby'! Het is als automobilist erg moeilijk de snelheid in te schatten van een wielrenner. En dan krijg je vaak dit! Laat ze hun hobby lekker op een hometrainer doen!
Fietser (8-4-2012 om 10:22)
Beste @alfons, een auto die linksaf slaat en een tegmoetkomende weggebruiker over het hoofd ziet...............is altijd fout, een ongeval zit in een klein hoekje!!! En moet men daarom alweer alle wielrijders over een zelfde lijn trekken. Een autorijder vloekt ook, alleen hoor je dat niet.......
Cookie-instellingen beheren