Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Vlissinger moet in voorarest blijven

Toegevoegd: 11-04-2012, 17.28 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag beslist dat een 23-jarige Vlissinger tot zijn zaak wordt behandeld in voorarrest blijft.

De Vlissinger wordt ervan verdacht dat hij in de vroege ochtend van 10 december vorig jaar een jonge vrouw heeft verkracht. De vrouw was onderweg naar haar woning en liep in een brandgang in de buurt van een snackbar in de Bloemenlaan in Vlissingen.


In die brandgang werden de vrouw de kleren van het lijf gerukt en werd zij verkracht. Op de plek waar het gebeurde werd DNA van de Vlissinger aangetroffen. Hoe dat daar kwam kon hij niet verklaren.

Volgens de raadsman van de Vlissinger is zijn cliënt onschuldig en zou hij per direct vrijgelaten moeten worden. Zo waren camerabeelden vaag, blonk de verklaring van het slachtoffer niet uit in duidelijkheid en had de vriendin van zijn cliënt verklaard 'dat hij zoiets nooit zou doen.' Volgens haar was haar vriend een vriendelijk jongen die zelfs in het huishouden hielp.

De zaak wordt, nadat er nog twee getuigen zijn gehoord, op 31 mei inhoudelijk behandeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren