Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM eist drie jaar voor drugstransport

Toegevoegd: 13-04-2012, 08.46 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg wil dat een 65-jarige Amsterdammer voor drie jaar achter de tralies verdwijnt. De man wordt door het OM gezien als de organisator van een drugstransport van 1277 kilo hasj, dat op 17 april 2007 in de Vlissingse haven door de douane werd onderschept.

De zaak tegen de Amsterdammer diende donderdag voor de rechtbank in Middelburg. De vader van de vriend van de zoon van de Amsterdammer reed met een geprepareerde camper naar Marokko; daar werden de drugs ingeladen.


Vervolgens toerde hij naar Dakar waar de camper per schip naar Vlissingen werd vervoerd. Een drugshond van de douane ontdekte de hasj en de man kon worden aangehouden. Na een huiszoeking kwam justitie bij de zoon van de Amsterdammer terecht.

De vermeende organisator van het transport, de Amsterdammer dus, zou voor het transport, indien gelukt, 40.000 euro in het vooruitzicht hebben gesteld. De man die het daadwerkelijke transport verzorgde is voor zijn aandeel inmiddels veroordeeld tot twee jaar cel. De zoon van de Amsterdammer werd vrijgesproken.

Uitspraak 26 april.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren