Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

OM wil duo cel in voor afpersing

Toegevoegd: 13-04-2012, 08.49 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen twee inwoners van Terneuzen, de een 20 en de ander 21 jaar, is donderdag elk een celstraf van 18 maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist.

Tegen de 21-jarige eiste de officier van justitie tevens de ten uitvoerlegging van een eerder vonnis van 50 dagen. Het duo wordt ervan verdacht in de late avond van 25 november twee 18-jarige Belgen uit Stekene geprobeerd te hebben geld af te persen.


Volgens de Belgen wisten de Terneuzenaren wel een adresje om hasj te kopen. De Terneuzenaren stapten bij de Belgen in de auto. Die werden prompt in de nek gegrepen en gedwongen naar een pinautomaat te rijden. Daar de Belgen geen saldo meer hadden mislukte de pintransactie.

Nadat de Belgen hun identiteitkaarten hadden moeten afgeven, werd afgesproken dat ze een dag later terug zouden komen om alsnog te betalen. In plaats daarvan deden ze vrijwel direct aangifte en zette de politie een val op, zodat ze in de kraag konden worden gevat.

Volgens de Terneuzenaren was er helemaal niets aan de hand geweest en hadden de Belgen hun ID-kaart afgegeven als 'borg' dat ze terug zouden komen om - na de mislukte pintransactie - alsnog voor een flinke duit hasj te kopen. En dat er werd gepind, was alleen maar om hasj te kunnen kopen, zo betoogden de twee.

Uitspraak 26 april.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren