Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boetes en invordering bij controle Goes

Toegevoegd: 14-04-2012, 14.09 uur
Door: Roland de Jong
GOES - De politie heeft vannacht tijdens de 25e controle 'In Goes Uit' diverse boetes uitgedeeld. Ook werd een rijbewijs ingenomen.

De controle vond plaats tussen vrijdag 21.30 uur en zaterdag 00.30 uur en zaterdag van 01.30 uur en 05.00 uur. In de vooravond werd het inkomende verkeer gelijktijdig op twee locaties uitvoerig gecontroleerd ('s Heer Hendrikskinderendijk en de Patijnweg).


Hetzelfde gebeurde in het tweede gedeelte van de controle van het uitgaande verkeer gelijktijdig op twee locaties (Middelburgsestraat en Willem Barentszstraat). Doelstelling van de controle was om de veiligheid en het veiligheidsgevoel onder het (uitgaans) publiek te vergroten door middel van een uitgebreide voertuig- en inzittendencontrole.

In totaal zijn 164 voertuigen gecontroleerd en er werden evenzoveel blaastesten afgenomen. Dat resulteerde onder meer in twee boetes voor het rijden onder invloed van alcohol en het innemen van een rijbewijs voor het rijden onder invloed van drugs. Van deze laatste persoon werd een bloedproef afgenomen.

Eén bestuurder gaf een valse identiteit op. Bij nader onderzoek bleek de man nog voor 750 euro aan boetes open te hebben staan. Ook bleek hij te rijden zonder rijbewijs en was zijn voertuig niet verzekerd. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Een andere bestuurder was in het bezit van een boksbeugel. Ook hij kreeg een boete. Vanwege het coulancebeleid van de politie werd in 20 gevallen een waarschuwing gegeven in plaats van een boete. Het ging volgens de politie om "minder ernstige feiten".


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arie (16-4-2012 om 09:45)
Een zin die me altijd bij is gebleven : 'Teveel aanwezigheid van veiligheidsmensen geven me een erg onveilig gevoel' Als het echt om mijn veiligheidsbeleving gaat kunnen ze dus beter wegblijven, maar ze zullen het wel anders gaan noemen denk ik.
Jaap (15-4-2012 om 13:55)
Wat een ongelofelijke nonsens dit, puur stukje geld incasseren.Veiligheid van het uitgaanspubliek bevorderen, doet men door fysiek aanwezig te zijn in het uitgaansgebied, niet met verkeerscontroles. Als er dan ook nog zo nodig opgetreden wordt, is dat goed voor het publiek en respect naar de politie
Hendrik-Jan (15-4-2012 om 10:39)
HeHe, eindelijk ook x wat positiefs.Netje's gedaan politie! Mag best ook x gezegd worden vind ik i.p.v alleen maar zeiken en klagen dat politie niets doet.Word wel tijd dat er vaker bloedtesten gedaan worden ja voor drugs.Drugs is nog steeds 'makkelijk' te nemen en rijden tegelijk zonder controile!
Pacoya (14-4-2012 om 17:47)
Moet veel vaker doen alcohol en drugscontrole, en als je maar een beetje teveel heb gewoon rijbewijs voor minimaal een jaar innemen.
Cookie-instellingen beheren