Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 27 km

Coniferenbrand in Terneuzen

Toegevoegd: 17-04-2012, 13.38 uur
De coniferenhaag ging in vlammen op.
De coniferenhaag ging in vlammen op.
© Foto: Francois Jansen van Rosendaal
Door: Tim Koster & Roland de Jong

TERNEUZEN - De bewoners van de Dinkelstraat en de Eemsstraat in Terneuzen zijn in de nacht van maandag op dinsdag opgeschrikt door een felle coniferenbrand.

In eerste instantie werd er door de Gemeenschappelijke Meldkamer Zeeland (GMZ) omstreeks 00:05 uur melding gemaakt van twee branden. Het eerste blusvoertuig werd met spoed naar de Dinkelstraat gestuurd voor een brand, het tweede voertuig werd zonder spoed naar de Eemsstraat gestuurd voor een buitenbrand. Eenmaal ter plaatse bleek het echter te gaan om een en dezelfde brand.


De coniferenhaag achter één van de woningen in de Dinkelstraat brandde over de volle breedte en zorgde voor flinke vlammen. Volgens de politie was de coniferenhaag zo'n 8 meter breed en 3 meter hoog.

Een omwonende heeft nog geprobeerd om de coniferenhaag met een tuinslang te blussen. De brandweer heeft het vuur uiteindelijk volledig gedoofd. Het tweede blusvoertuig werd afbesteld en kon daarom op de kazerne blijven staan.
 
Terneuzen werd vorig jaar al enige tijd geteisterd door één of meerdere personen die het hadden voorzien op confineren. Of deze brand ook weer is aangestoken is niet bekend. De politie onderzoekt nog of er sprake is van brandstichting.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mieke (18-4-2012 om 23:03)
T zijn altijd de minderjarigen die het gedaan hebben, en dan blijven ze meestal minderjarig tot een jaar of 25. Mensen moeten daar echt eens mee gaan stoppen met dat stomme bekritiseren van jongeren en wacht gewoon af waar het onderzoek verder toe leidt
Sonia (18-4-2012 om 06:08)
Kleine kinderen moeten toch wat doen uit verveling .
Mieke (17-4-2012 om 21:54)
@Mark Het was niet bij Jim, maar bij de buurvrouw. Misplaatst grapje dus
Frits (17-4-2012 om 18:12)
En wie zegt dat het minderjarigen moeten zijn? Er zijn genoeg meerderjarigen met zo'n kronkel in de kop. Maar ondertussen vliegt er verdorie al zowat 2 jaar met regelmaat iets in de fik in deze buurt.
Mark luteijn (17-4-2012 om 17:29)
Jim toch, nogal rigoreus om het zo aan te pakken! dat je een andere schutting wilde plaatsen wist ik maar om het nu zo aan te pakken . . .
Marijke (17-4-2012 om 15:08)
Hoezo onderzoek, kost alleen maar geld. Gezien het tijdstip is wel duidelijk dat de haag in de hens is gestoken. Probeer maar snel te achterhalen wie dit heeft gedaan!!!
Cookie-instellingen beheren