Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Mannen voor rechter om illegale sigaretten

Toegevoegd: 19-04-2012, 16.43 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Voor zijn betrokkenheid bij een transport van 15 miljoen illegale sigaretten van het merk 'Gold Clasic' is donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelbrug tegen een 56-jarige Engelse vrachtwagenchauffeur een celstraf van negen maanden gevorderd.

Twee Westbrabanders, een 32-jarige man uit Hoogerheide en een 46-jarige man uit Roosendaal hoorden celstraffen van acht, respectievelijk elf maanden tegen zich eisen. Van die gevraagde straffen vindt de officier van justitie dat er daarvan drie voorwaardelijk moeten worden opgelegd.


Justitie kwam de mannen op het spoor naar aanleiding van een fax van de Engelse ambassade naar het Douane InformatieCentrum. Daarin werd gemeld dat er rond 19 augustus 2009 ruim 15 miljoen sigaretten vanuit een loods in Sint Philipsland een vrachtwagen zouden worden overgeladen.

Voor justitie was het slechts een kwestie van posten en observeren en op de 20ste augustus 2010 werden de drie op heterdaad betrapt toen ze de sigaretten, oorspronkelijk bestemd voor een van de Aziatische Sovjetrepublieken in een vrachtwagen laadden. Volgens de documenten hadden de sigaretten via de Poolse grens de EU al vertalen.

Tijdens de behandeling van de zaak zeiden de twee Brabanders alleen maar een centje te willen verdienen en geen idee hadden wie de grote mannen waren. De Engelsman was niet komen opdagen, zodat zijn zaak bij verstek werd behandeld. De op de kop af 15.000.600 sigaretten zijn vernietigd.
 
Uitspraak 3 mei.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (19-4-2012 om 17:09)
Vernietigd? maar ze mogen niet verkocht worden vanwege belastingontduiking..? wat is dit toch een scheef land
Cookie-instellingen beheren