Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
70 files van totaal 265 km

Veroordeling overval tabakswinkel Goes

Toegevoegd: 19-04-2012, 20.02 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft gisteren een 25-jarige Vlissinger na een eis van vier jaar cel een verblijf achter de tralies van 42 maanden opgelegd. De Vlissinger wordt door de rechtbank gezien als de man die een leidende rol heeft gespeeld bij de overval op de Goese tabakszaak van de 84-jarige Jo Kaltmhout op 16 januari. 

Een 31-jarige man uit het Belgische Jette die met het pistool had gedreigd werd conform de eis veroordeeld tot drie jaar celstraf. Diens 21-jarige vriendin uit het eveneens Belgische Elewert kreeg - eveneens conform de eis - een taakstraf van 32 uur. De jongedame had overigens weinig weet van de overval, maar had wel voor tien euro met het gestolen geld getankt.


Het trio ging op de bewuste dag naar Goes om een coffeeshop te bezoeken. Na afloop liepen ze terug naar de auto en de twee mannen stapten de tabakszaak binnen op vloei te kopen. Daarna liepen ze door naar de auto. De mannen keerden terug naar de tabakswinkel. Stapten binnen, bedekten hun gezicht en bedreigden de eigenares met het vuurwapen.

Vervolgens vertrokken ze met de kassalade met daarin tweehonderd euro. De vriendin had al die tijd in de auto zitten wachten en hoorde pas later wat er was gebeurd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jc van Dienst (20-4-2012 om 08:56)
Das niet eens conform de eis. Ongelooflijk.
Cookie-instellingen beheren