Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
55 files van totaal 228 km

Vrijspraak in zaak drugstransport

Toegevoegd: 20-04-2012, 14.54 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag een 65-jarige Amsterdammer, die ervan werd verdacht de initiator te zijn van een drugstransport van 1277 kilo hasj daarvan vrijgesproken. Tegen de man was drie jaar cel geëist.

De hasj werd op april 2007 in de Vlissingse haven door de douane onderschept. De vader van de vriend van de zoon van de Amsterdammer reed met een geprepareerde camper naar Marokko; daar werden de drugs ingeladen. Vervolgens toerde hij naar Dakar waar de camper per schip naar Vlissingen werd vervoerd.


Een drugshond van de douane ontdekte de hasj en de man kon worden aangehouden. Na een huiszoeking bij kwam justitie bij de zoon van de Amsterdammer terecht. De vrijgesproken Amsterdammer, zou voor het transport, indien gelukt, 40.000 euro in het vooruitzicht hebben gesteld.

De man die het daadwerkelijke transport verzorgde is voor zijn aandeel inmiddels veroordeeld tot twee jaar cel. De zoon van de Amsterdammer werd vrijgesproken


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
RFM (21-4-2012 om 23:33)
@VdVonck Dan maar hopen dat je betrokkenheid niet kan worden aangetoond. Maar dat zal lastig worden als je de camper bestuurd. De persoon die nu is vrijgesproken is, meen ik, niet bij het transport aangehouden, dus de betrokkenheid moet wel hardgemaakt worden.
VdVonck (20-4-2012 om 18:25)
Denk dat ik ook maar een oude camper koop! Iemand vinden die ermee naar Marokko o.i.d. rijdt en Kassa! Straffen doen ze blijkbaar niet! Belachelijk dat het kan!
Cookie-instellingen beheren