Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeven arrestaties bij inval Sas van Gent

Toegevoegd: 25-04-2012, 10.47 uur
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - De politie heeft dinsdagavond zeven mensen aangehouden bij een inval in een woning in Sas van Gent.


Leden van de Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) van de Zeeuwse politie vielen dinsdag rond 20.00 uur een woning aan de Julianastraat binnen. De afgelopen tijd kwamen bij de politie regelmatig meldingen binnen van overlast door vermoedelijke drugsklanten. Vanuit de woning zou gehandeld worden in drugs.

De ROG is tegen 20.00 uur de woning met geweld binnengetreden door de deur te forceren. In de woning werden zeven verdachten, drie mannen en vier vrouwen, aangehouden. De verdachten zijn allemaal afkomstig uit Sas van Gent. Ze variëren in leeftijd tussen 15 en 52 jaar.

Net over de Belgische grens is ook een aantal verdachten aangehouden en verhoord door de politie van Evergem-Assenede. Van deze verdachten zijn verder geen gegevens bekend. Dit betreffen allemaal klanten die softdrugs kochten in de woning.

Alle verdachten die in de woning in Sas van Gent zijn aangehouden, zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Het onderzoek wordt woensdag verder voortgezet en dan worden ook alle verdachten gehoord.

In de woning in de Julianastraat is dinsdagavond een huiszoeking gedaan met toestemming van de bewoner. Hierbij is de Zeeuwse politie geassisteerd door een Belgische speurhondengeleider en zijn hond.

In de woning werd een hoeveelheid softdrugs aangetroffen, alsmede een wapenstok en een geldbedrag. Ook in een woning in de Mauritsstraat in Sas van Gent werd een zoeking gedaan. In deze woning werd ook een hoeveelheid softdrugs gevonden.

De actie werd dinsdagavond gehouden in samenwerking met de Belgische politie, omdat uit onderzoek bleek dat er ook veel Belgische klanten gebruik maakten van de handel.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Buurtbewoner (29-4-2012 om 16:50)
@Sas, Pardon? De mensen meer geld geven? Wat dacht je van gewoon werken voor je geld? Dat moeten wij namelijk ook elke dag weer. Zou ook graag meer verdienen, maar dan ga ik nog geen kwekerij beginnen!
Ikke ff (26-4-2012 om 17:37)
He he is die eikel nu eindelijk door de mantel gevallen het werd tijd. goed werk van de politie.....enne sas!!!! miet heeft de juiste uitspraak gedaan....het is idd tuig.....
Polleke (26-4-2012 om 13:23)
Tis wel tuig!!! wegewezen met die overlast!!!
Iick (26-4-2012 om 08:48)
@GJM helemaal gelijk als de wietpas er komt is er helemaal geen houden meer aan en word het weer allemaal illigaal gedaan... ik wens de politie hier veel succes mee want het gebeurt niet alleen is sas...
Sas (25-4-2012 om 22:22)
Laat die mensen wat verdienen jah,moeten ze de mensen eens wat meeer geld geven,dan moeten ze geen drugs verkopen,overheid met al die crisis continu,mens moet wat verdienen,en tuig tis geen tuig jah miet
Arie (25-4-2012 om 21:18)
Laat ze slIjterijen ook maar binnenvallen en de eigenaren vastztpetten, er zijn meer alcohol verslaafden en alcohol gerelateerde problemen dan bekend van wietgebruikers.. Maar de conservatieven snappen dat nog steeds niet ( en lusten zelf wel een glaasje )
Cookie-instellingen beheren