Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
50 files van totaal 177 km

Vrijspraak vanwege fout officier

Toegevoegd: 27-04-2012, 15.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag door een foutje van de officier van justitie een 34-jarige Vlissinger vrijgesproken van een winkeldiefstal die volgens de aanklacht op 4 januari bij de Marskramer in Middelburg door hem zou zijn gepleegd.

De diefstal vond echter twee dagen eerder plaats en dat viel nét - één dag - buiten het bekende 'op of omstreeks'. De officier had het tijdens de behandeling van de zaak de datum nog kunnen corrigeren, maar deed dat niet omdat ze stellig meende dat ze gelijk had.


De rechtbank achtte echter wél bewezen dat de Vlissinger op 21 december in Terneuzen 36 flessen shampoo uit een winkel had gestolen. Voor die winkeldiefstal kreeg hij twee maanden cel pus de ten uitvoerlegging van 53 dagen cel opgelegd. De officier van justitie had  zes maanden cel waarvan twee voorwaardelijk plus eveneens die 53 dagen gevorderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bobbertje (28-4-2012 om 11:52)
Je kind in de verhuur doen en vrijkomen door een vormfout kan ook. dus waarom verbaast me dit nu niet ??????????
@Johan (28-4-2012 om 09:47)
Helemaal met u en Peter eens! Kleine opmerking: NL staat op de 3e plek qua zwaarste straffen... Echter vertikt de rechtelijke macht het om deze ook in zwaarte uit te vaardigen. Kwestie van 'kan wel, maar wil niet'. ;-)
Johan (27-4-2012 om 23:37)
Inderdaad @Peter Men lijkt in Nederland niet meer van zijn fouten te kunnen leren ? De Politiek , is al jaren dom bezig , dus gaat de dader vaak vrijuit. Door in paar kleine wetswijzigingen , zou dit niet meer kunnen gebeuren , Maar men holt , liever achter de kont , van Brussel aan , Dan aan zijn eigen mensen te denken , Schande !!! Dan te bedenken , dat in de meeste Europese landen , de straffen veel harder en hoger zijn . Zegt men hier dat de straffen al zwaar genoeg zijn , Echt Dom !!!
Peter (27-4-2012 om 23:03)
Deze fouten moeten echt niet meer tot vrijspraak kunnen leiden. Hier gaat het om diefstal maar bij moord of zedendelicten gebeurd hetzelfde. Echt een schande dat criminelen op deze mannier vrij komen. Houd dan helemaal niemand meer rekening met de slachtoffers.Het is wel bewezen maar toch vrijspraak
Roel (27-4-2012 om 20:16)
"De diefstal vond echter twee dagen eerder plaats en dat viel nét - één dag - buiten het bekende 'op of omstreeks'. " Dat neemt toch niet weg dat hij schuldig is aan de diefstal. Man man wat een land. Schuldig is schuldig, niet lopen miepen over een dag dat verkeerd is geschreven in een brief.
Edel (27-4-2012 om 19:28)
Ja als de burger 3 km te snel rijd dan krijgt hij onvoorwaardelijk een boete. bij deze officier ook maar eens een loon korting toe passen dacht ik zo, hij zit daar op kosten van ons de burger, maar zo het er nu uitziet is hij gewoon zijn z...... aan het vullen.
Cookie-instellingen beheren