Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Frans jacht heeft twee keer hulp nodig

Toegevoegd: 11-05-2012, 13.50 uur
Door: Roland de Jong
WESTKAPELLE - De KNRM is vandaag het 12 meter lange Franse jacht Maritzu maar liefst twee keer te hulp geschoten.

Het bootje lag op vijf kilometer uit de kust geankerd, maar kon het anker niet meer ophalen. De Kustwacht alarmeerde rond 08.30 uur de KNRM. De bemanning van de reddingboot uit Westkapelle ging ter plaatse en kreeg het anker uiteindelijk met de nodige moeite omhoog. Het jacht vervolgde hierna zijn reis naar de Roompot.


Om 11.50 uur gaf hetzelfde jacht middels een noodoproep te kennen dat het aan de grond was gelopen op de Zeehondenplaat op ongeveer 4 kilometer west van Schouwen. De enige opvarende was in paniek en meldde een slagzij van 20 graden.

Direct werd de reddingboot van station Neeltje Jans gealarmeerd die het jacht rond 13.20 uur los wist te trekken. Eenmaal los bleek de motor niet meer te kunnen starten. Om verdere problemen te voorkomen heeft de KNRM het jachtje ditmaal naar Neeltje Jans gesleept.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W (12-5-2012 om 17:57)
En wie gaat dit betalen?????
Erik (12-5-2012 om 09:33)
Ik dachte dat een ezel niet twee keer tegen de zelfde steen stoot dus wel de redingskosten aan hun laten betalen en een boete er boven op
Willem (11-5-2012 om 20:53)
Een beste schipper en een goed onder houden jacht ,de franse slag misschien
Cookie-instellingen beheren