Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee automobilisten onder invloed

Toegevoegd: 12-05-2012, 09.56 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft vannacht twee mannen betrapt die onder invloed van alcohol verkeerden.


Rond 02.30 uur betrapten agenten een automobilist die onder invloed was. De man, 25 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Tholen, reed over de Noordhoekseweg in Poortvliet toen hij werd staandegehouden door agenten van de Zeeuwse politie.

Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Uit de ademanalyse bleek dat hij 720 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht in het apparaat blies, terwijl de norm bij 220 microgram ligt. De man had dus duidelijk teveel alcohol genuttigd. Dermate veel dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd.

Toen de agenten om zijn rijbewijs vroegen, bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Dit was bij een eerdere veroordeling voor eenzelfde feit al ingenomen. Zowel voor het rijden onder invloed als voor het rijden zonder geldig rijbewijs, krijgt de 25-jarige man nu een proces-verbaal.

Een 47-jarige Middelburger werd zaterdag rond 04.30 uur in het centrum van zijn woonplaats betrapt. Agenten hadden de man aangesproken op zijn alcoholgebruik en zagen hem tot hun stomme verbazing kort daarop echter in zijn auto stappen en wegrijden. Dat gebeurde op de Zusterstraat.

De agenten gaven de man een stopteken en de man stopte netjes. De agenten wilden de man een blaastest afnemen op straat, maar de man weigerde hieraan mee te werken. Om deze reden is de bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De 47-jarige Middelburger heeft na veel vijven en zessen toch meegewerkt aan een ademanalyse en hieruit bleek dat hij 625 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies. Voor de agenten meer dan genoeg om zijn rijbewijs in te nemen. Het rijbewijs wordt opgestuurd naar de officier van justitie en die bepaald wat er verder mee gaat gebeuren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren