Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
25 files van totaal 83 km

Man beledigt en discrimineert agent

Toegevoegd: 12-05-2012, 10.03 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft zaterdagochtend vroeg een 28-jarige man aangehouden. Bij zijn arrestatie beledigde en discriminerende hij een agent.


Agenten zagen de man rond 04.45 uur uit een café aan de Nieuwendijk komen. De agenten dachten de man te herkennen als een persoon bij wie nog de nodige boetes open stonden en één van de agenten sprak de man aan.

Om goed na te gaan of hij niet de verkeerde persoon voor zich had, vroeg de agent aan de man om zijn identiteitsbewijs. De man gaf een raar antwoord aan de agent en maakte geen aanstalten om het identiteitsbewijs te pakken.

De agent deed zijn verzoek nogmaals en wederom gaf de man een vreemd antwoord, maar pakte hij zijn ID-kaart niet. Hierop besloot de agent om de man aan te houden om op het bureau uit te zoeken wie deze man was. De agent begon de man te boeien.

Hier wilde de man ook niet aan meewerken en hij draaide zich precies in tegenovergestelde richting als waar de agent de man naartoe probeerde te bewegen. De man pakte vervolgens de agent hardhandig vast.

Verder dan dit kon de man niet gaan, want op dat moment werd hij door twee andere agenten naar de grond gewerkt en geboeid. Eenmaal op de grond riep de aangehouden Vlissinger (28 jaar) discriminerende uitingen naar één van de agenten en beledigde hem.

De Vlissinger is overgebracht naar het politiebureau en zit daar nu nog vast. De agent heeft aangifte gedaan. Volgens de politie bleek het achteraf inderdaad te gaan om de man die nog boetes open had staan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
CeesH (13-5-2012 om 19:27)
@AgentX, je weet niet war je over praat natuurlijk kan een agent wel beledigd en gediscrimineerd worden sla er het wetboek maar eens op na. Dit was gewoon zeer afwijkend en ongewenst gedrag van de man. daarbij had hij dus id boetes openstaan. Iedereen moet deze toch betalen? Dus deze man ook.
Vlissingse (13-5-2012 om 15:22)
Jeez als idereen die een keer beledigd word of gediscrimineerd aangifte doet dan moet de justitie overwerk maken, slaat gewoon nergens op, zeker zo`n politie agentje die nergens tegen kan en wil laten zien dat de politie hoger staat dan de burger bah,ga liever gewoon je werk doen
Vlissinger (13-5-2012 om 11:41)
De agent heeft aangifte gedaan? puur om te zieken ja...kommop zeg.. een beetje uitgescholden worden kan je toch wel hebben. zo bezorg je justitie alleen maar weer extra onnodig werk
Agent X (12-5-2012 om 20:40)
Een agent behoord uniform te zijn en een vertegenwoordiger van de wet, hoe kan je dan zo iemand discrimineren ? alleen als hij/zij zich persoonlijk beledigd voelt, en persoonlijkheid moet de diender maar thuis laten want dat hoort helemaal niet, onproffessioneel en dus ongeschikt.
Ikke (12-5-2012 om 17:37)
Goed bezig de politie is helemaal niet goed bezig want die lul loopt alweer vrij rond en de aangifte is ingetrokken. Hoezo goed bezig jeetje dit soort klootzakken hebben meer op hun kerfstok. Ach ja sukkel eikels komen overal mee weg. Politie doe je werk is wat beter.
Kampioen (12-5-2012 om 12:59)
De agenten zijn gwn goed bezig maar hoe de man reageerde vind ik niet echt 100% hoor ik vind het goed wat ze hebben gedaan ik had
Cookie-instellingen beheren