Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Verdachte laffe beroving opgepakt

Toegevoegd: 14-05-2012, 12.39 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Zaterdag is in België een 19-jarige vrouw opgepakt die verantwoordelijk wordt geacht door de laffe beroving van een bejaard echtpaar begin januari in Vlissingen.

De vrouw zou samen met een 24-jarige man in de Agrimarkt in Vlissingen de pincode hebben afgelezen en vervolgens de tas van de twee hebben gestolen. Toen het echtpaar de diefstal bemerkte, was er al voor duizenden euro's van hun rekening gehaald.


Op deze website vertoonden wij beelden van de bewakingscamera uit de Agrimarkt. Later zijn deze ook nog uitgezonden bij Opsporing Verzocht. Naar aanleiding van de media-aandacht kwamen er diverse bruikbare tips binnen. Hierop kon de identiteit van de twee worden vastgesteld.

Hierop werd onderzoek gedaan naar de verblijfplaats van het duo. De politie kreeg tips dat de twee op een adres in België zouden verblijven. Vervolgens is een Europees arrestatiebevel opgemaakt door de officier van justitie in Middelburg.

Zaterdagmorgen is door de Belgische politie huiszoeking gedaan in een woning in Antwerpen. Daarbij werd de 19-jarige vrouw, welke de Nederlandse nationaliteit heeft, aangehouden. Bij de Belgische autoriteiten loopt een uitleveringsverzoek. De man is nog voortvluchtig en staat inmiddels gesignaleerd.

De 19-jarige vrouw en haar voortvluchtige partner worden nog verdacht van meerdere soortgelijke misdrijven, gepleegd op diverse plaatsen in Nederland.
 
Zie ook:
- Opsporingsberichten
- Laffe diefstal in Opsporing Verzocht (16-04-2012)
- Bewakingsbeelden diefstal Vlissingen (07-03-2012)
- Politie verspreidt foto pinpasdieven (15-02-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pietje (15-5-2012 om 06:15)
En niet te vergeten hulde voor onze Zuiderburen !!!!!
Vlissinger (14-5-2012 om 17:02)
Geweldig, dit soort nieuws zie ik graag, beter dan een boete voor belediging of een kapot fietslicht!!
Piet (14-5-2012 om 16:27)
Knap werk dat ze eindelijk iemand voor zoiets hebben opgepakt!! Alleen er gebeurt nooit zoveel bij zulke berovingen(zelf meegemaakt met mijn oma), maar nu alles op alles gezet is blijkt het toch te werken, dus ga aub zo door. Nu nog even een voorbeeld stellen voor de rest en een zeer zware straf.
Jo (14-5-2012 om 16:14)
Zeer goed werk geleverd politie nu maar hopen dat de rechtelijke macht ook eens flink uithaald naar dat soort figuren en zeer zwaar straffen maar dan ook ZEER ZWAAR
Ed (14-5-2012 om 13:54)
Heeeeeeeeeeeel lang opsluiten dat laffe tuig! En natuurlijk alles tot de laatste cent, inclusief rente en boete, terug laten betalen!
Gerechtigheid (14-5-2012 om 13:19)
Knap en knap gedaan van de politie dit mag ook wel een keer gezegd worden
Cookie-instellingen beheren