Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
65 files van totaal 254 km

Grote politiecontrole bij Kamperland

Toegevoegd: 17-05-2012, 15.04 uur
Door: Manfred Berrevoets
KAMPERLAND - Op de Oost-Westweg, bij de parkeerplaats Veersegatdam, is woensdag tussen 14.30 en 21.15 uur een grote verkeerscontrole gehouden. Deze controle was met name gericht op het recreatieverkeer en op voertuigen met een aanhangwagen. 


Tijdens deze controle werden in totaal 45 combinaties gecontroleerd en 10 personenauto's. E zijn boetes uitgedeeld voor het niet bezitten van een juiste categorie rijbewijs, het niet tonen van het rijbewijs, het inhalen over een doorgetrokken streep en voor donker getinte ruiten.

Verder had er een bestuurder een defect achterlicht, droeg iemand de autogordel niet en reed er iemand met een ingevorderd rijbewijs. Tot slot voerde iemand geen gelijkend kenteken op die van het trekkend voertuig.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jos (18-5-2012 om 11:06)
LET WEL, het gaat hier om de gewichten die op het kenteken staat dus niet wat het werkelijk weegt. Op het kenteken staat wat je werkelijk mag trekken met je auto en wat je mag laden op je aanhangwagen.
Jos (18-5-2012 om 11:05)
In het kort.... met rijbewijs B mag een ahw worden voortbewogen mits; deze (op Papier) niet zwaarder is dan het ledig gewicht van het trekkend voertuig. EN het totaal gewicht (van trekkend vrt + ahw) mag niet zwaarder zijn dan 3500 kg
D.M. (17-5-2012 om 22:51)
Onzin, Met moet -zelf- eerst kijken of je wel of niet met een combinatie mag rijden voor je dat gaat doen. En zo moeilijk is dat niet, want zelfs op google kan je dat al vinden.
Vlissinger (17-5-2012 om 15:41)
Men moet ook eens duidelijk zijn welke aanhanger je nu wel en niet mag trekken met welk rijbewijs/auto. daar gaan veel mensen onwetend de fout in. zonde
Cookie-instellingen beheren