Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 40 km

Schipper aanvaring dronk fors te veel

Toegevoegd: 25-05-2012, 11.14 uur
Door: Roland de Jong
SLUISKIL - De Belgische schipper die gisteren werd aangehouden na een aanvaring op het Kanaal van Gent naar Terneuzen had fors te veel gedronken.

Volgens de Zeeuwse politie moest de man na de aanvaring een blaastest afleggen. Daaruit bleek dat hij maar liefst 4,9 keer te veel alcohol op had. De waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten heeft daarop het vaarbewijs van de schipper ingetrokken.
 
De aanvaring bij Sluiskil ging gepaard met geringe schade, maar er werd wel groot alarm geslagen omdat het binnenvaartschip van de Belg tegen een LPG en amoniatanker was gevaren die lag afgemeerd aan de kade bij Yara. Er bleek gelukkig echter geen sprake te zijn van een lekkage.


Zie ook:
- Arrestatie na aanvaring Sluiskil (24-05-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (25-5-2012 om 16:11)
Ach, zijn we aan gewend in Belgiƫ. Zelfs de commissaris van Brussel en Antwerpen hebben ze in het verleden dronken achter het stuur vandaan getrokken. En uh, als ik dat bij ons op de zaak in Gent zie vind ik het als Nederlander onaanvaardbaar wat daar gewoon is.
Frans (25-5-2012 om 15:14)
Vijf keer teveel, dat is dus 2,5 promille. Zeg maar gerust dat je dan stomdronken bent.
Sluuskillle (25-5-2012 om 12:52)
Mijn mening ..... vaarbewijs voor altijd afnemen en dat zouden ze ook met rijbewijs moeten doen..... ze hebben zelf meestal niets maar richten altijd schade bij een ander aan ...... DRANK MAAKT MEER KAPOT DAN JE LIEF IS ....
Jan (25-5-2012 om 11:58)
In 1963 stond de schipper altijd met dikke alcohol neus aan het roer.En maar schelden als het schip op de waal op een krip liep.Politie moet geen drank aan boord toestaan
Els (25-5-2012 om 11:26)
Ik ben als passagier 5 weken met een containerschip meegevaren. de kapitein ging vrolijk na een paar wijntjes weer in de stuurhut staan.
Cookie-instellingen beheren