Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Celstraf geëist voor verkrachting

Toegevoegd: 31-05-2012, 19.38 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een 23-jarige die ervan wordt verdacht vorig jaar 10 december in Vlissingen een jonge vrouw te hebben verkracht, hoorde donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg hoe de officier van justitie dat waardeerde: een verblijf achter de tralies van dertig maanden waarvan een half jaar voorwaardelijk, een proeftijd van drie jaar en ook nog eens bijna vierduizend euro schadevergoeding betalen. 

De vrouw was 's avonds naar een feestje geweest en rond vijf uur in de ochtend was het tijd om naar huis te gaan. Ze liep een stukje op met twee jongens en toen ze uit elkaar gingen liep ze alleen verder. Kort daarvoor had een fietsende man nog even met de twee jongens gepraat. Bij de Bloemenlaan werd ze plotseling beetgepakt in een brandgang gesleurd, met een mes bedreigd en verkracht.  


In de middag reed de politie met haar door de stad om de gelopen route in kaart te brengen en toevallig zagen ze een van de twee jongens die haar een stukje begeleid hadden. Deze noemde de naam van de man op de fiets en de Vlissinger kwam in beeld. Een agent, die rond die tijd op weg naar zijn werk was gegaan, had de Vlissinger toevallig zien fietsen en na het zien van camerabeelden kon de Vlissinger op 6 maart worden aangehouden.

Er werd een DNA-monster afgenomen en dat kwam volledig overeen met het DNA dat in het slipje van het slachtoffer was aangetroffen. De Vlissinger had daar overigens geen verklaring voor. Het 'verweer' en de bij de politie afgelegde verklaringen van de Vlissinger beperkte zich ook tijdens de zitting tot een 'ik heb het niet gedaan en ik ken de vrouw niet'.

De rechtbank doet uitspraak op 14 juni.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob (1-6-2012 om 19:56)
Zoveel bewijs, diverse verklaringen en volledige DNA match en dan nóg liegen dat je het niet gedaan hebt. En dan ben je als Officier van Justitie ook niet wijs als je MAAR 30 maanden cel eist. Juist voor LIEGENDE ratten zoals verkrachters hogere straf! Slachtoffer heeft levenslang trauma!
Dennis (1-6-2012 om 12:59)
Ik vind dat de straffen voor verkrachtingen veel zwaarder bestraft moeten worden. Als het bewijs zó sterk is dat de betreffende persoon het wel gedaan moet hebben dat men een straf moet krijgen dat hun leven lang duurt.. Hogere celstraffen en veel hogere boetes.
Marijke (31-5-2012 om 22:36)
Nou, dit is overduidelijk. Meneer lijdt aan tijdelijk geheugenverlies!!!
Anoniem (31-5-2012 om 22:18)
Belachelijk zo kort, zulke moeten ze levenslang geven.
Cookie-instellingen beheren