Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Geen vervolging coffeeshop Aarden

Toegevoegd: 05-06-2012, 17.13 uur
Door: Meryem Mouha

GOES - De rechtbank in Middelburg heeft vandaag geoordeeld dat het Openbaar Ministerie de Vlissingse eigenaar van Coffeeshop Aarden in Goes en drie medewerkers daarvan niet had mogen vervolgen. Tegen de Vlissingse eigenaar was een boete van € 25.000 geëist. De medewerkers hoorden taakstraffen van tachtig tot 120 uur waarvan een deel voorwaardelijk tegen zich eisen.

De Goese politie ontdekte medio 2009 dat er zich in de buurt van de Goese coffeeshop een zogenoemde stash bevond; een opslagplaats van drugs. In de betreffende woning bevond zich in totaal 94 kilo softdrugs en bijna 22.000 voorgedraaide joints. Een coffeeshop mag niet meer dan een voorraad hebben van 500 gram en dus greep justitie in.


Eerdere rechterlijke uitspraken in onder meer de zaak Checkpoint in Terneuzen en de Blowboot in Almere stellen dat het voor de hand ligt dat grotere, gedoogde coffeshops een voorraad moeten hebben, willen ze het aanbod en de kwaliteit kunnen blijven waarborgen.

De Middelburgse rechtbank trekt deze lijn door. ,,Het aanhouden van een voorraad is dan ook onvermijdelijk”, zo stelt de rechtbank in haar vonnis. Dat de Goese coffeeshop over een stash beschikte moet volgens de rechtbank dan ook bekend zijn geweest bij politie en justitie en het beleid was er op gericht de 'achterdeur' ongemoeid te laten. Als justitie had willen vervolgen, dan hadden ze dat kenbaar moeten maken, zo vindt de rechtbank.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (6-6-2012 om 07:09)
De shop bevoorraden is 1 ding, maar 94 kilo? beetje veel...Opzich heeft de rechter gelijk wat hij zegt over justitie en politie, maar een rechter die ondanks het bewijs zich boven de wet stelt om niet te vervolgen, terwijl dit wel strafbaar is, vind ik een gevaarlijke uitspraak voor de toekomst..!
RFM (5-6-2012 om 23:38)
Ik neem aan dat alles in beslag is genomen dus die hebben al een flinke strop gehad. als je 3000 per kilo aanhoud dan kom je op 282.000.
Jeroen (5-6-2012 om 21:25)
Gefeliciteerd! Daar mag een jointje op gerookt worden ???
K (5-6-2012 om 20:50)
Daarom houden wij zo van Nederland!
Shannon (5-6-2012 om 20:04)
Mooi, gefeliciteerd Gerard! Wat denken ze dan, dat je 't uit de lucht tovert? Jullie shop is één van de weinigen die zich altijd keurig aan elke gestelde regel houdt en dat je je winkel moet bevoorraden is niet meer dan logisch. Correcte uitspraak van de rechtbank
Cookie-instellingen beheren