Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Staandehoudactie 30 km zone Middelburg

Toegevoegd: 05-06-2012, 17.18 uur
De leerlingen van basisschool De Lonneboot.
De leerlingen van basisschool De Lonneboot.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Meryem Mouha

MIDDELBURG - Vandaag is op de Oude Rijksweg in Nieuw- en Sint Joosland een staandehoudactie gehouden. Dit was in een samenwerking van de Politie Zeeland, gemeente Middelburg en vier leerlingen van basisschool De Lonneboot.


De controle vond plaats van 08.15 uur tot 09.15 uur. Doel van de actie was om te werken aan de verkeersveiligheid in hun buurt en automobilisten bewust te maken van de gevaren van het harder rijden in een 30 kilometer per uur zone. Weggebruikers die zich keurig aan de maximum snelheid hielden werden beloond met een oranje sjaal, een groene kaart, een 30 kilometer per uur folder en kregen complimenten van de leerlingen.

Bestuurders die tussen de 31 en 41 kilometer per uur reden kregen van de leerlingen een gele kaart uitgereikt met daarbij de vraag waarom ze zo hard reden. Bestuurders die harder reden dan 41 kilometer per uur kregen direct een bekeuring.

Het resultaat van de actie: 23 groene kaarten, 7 gele kaarten en 5 bekeuringen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Souburger (6-6-2012 om 14:05)
Prima deze actie van de politie. In Souburg mogen ze ook wel een keer komen controleren in de Vlissingsestraat. Daar lijkt het in de avonduren wel een racebaan. Het is wel belachelijk dat je daar 50 km per uur mag rijden. t is wachten op een ernstige aanrijding. Misschien gaan er dan wat ogen open !
K (6-6-2012 om 13:45)
Horen kinderen niet gewoon les te krijgen op school ipv ze ook al in te zetten als agent?. ik vind 30 bij scholen gewoon normaal, maar ik zie geregeld ouders die hun kids naar school brengen hard aankomen, hun kind dumpen en weer doorscheuren om optijd op het werk te zijn.
Seintoren (6-6-2012 om 07:47)
@Robin, Torentrans 30km/h, Seintoren en Vuurtoren stapvoets...Zelfs de bewoners snappen dit niet. Het meerendeel rijdt hier gewoon 30 en harder! Politie reageert hier ook totaal niet op. Erg jammer... Misschien moet er eerst een kind worden aangereden voordat er actie wordt ondernomen
Cor v. L. (6-6-2012 om 05:54)
Moet je eens proberen 30 km te rijden in een dorp zit er gelijk 1 bijna achter in je auto je op te jagen en inderdaad zijn dat meestal personen uit het dorp zelf.
Martine (5-6-2012 om 21:16)
30 km rijden is een aandachtspunt. Nog groter aandachtspunt vind ik de scholieren zelf,op de fiets rijden ze met 3 of 4 naast elkaar,ze kijken absoluut niet uit. Ze zijn zelfs brutaal als je er wat van zegt als ze door rood licht rijden. Bovendien niet dat scholieren ouderen moeten controleren
Marijke (5-6-2012 om 19:48)
Goh, dat zouden ze in alle kernen moeten doen waar maar 30 km mag worden gereden!!!Wanneer iedereen die boven de 40km rijdt een bekeuring krijgt en dat geld aan mij geeft kan ik óók een tweede huis kopen naast het huis van Willem-Alexander en Maxima!!!Tof toch!!!
Cookie-instellingen beheren