Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Gedumpt lijk gevonden aan Galgenveld Hulst

Toegevoegd: 30-10-2003, 21.43 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)

HULST - Aan het Galgenveld in Hulst is gisternamiddag een gedumpt lijk gevonden. Het slachtoffer, een man met een nog onbekende identiteit, werd om kwart over vijf door voorbijgangers aangetroffen in een sloot. Over de dader(s) is niets bekend. De politie heeft vrijwel meteen na de melding het Team Grootschalig Onderzoek op de zaak gezet.


Het Galgenveld is een dijkweggetje, vlak buiten de kom van Hulst en zeer in trek bij wandelaars en hondenbezitters. Het slachtoffer had enkel een onderbroek aan. Hoe de man om het leven is gebracht wil de politie niet zeggen. Ook is nog geen duidelijkheid over hoe lang het slachtoffer al in de sloot lag voor hij werd gevonden en hoe hij daar precies is beland. Politiewoordvoerder J. van Mourick: ,,De aanwijzingen die we nu hebben, wijzen in de richting van moord, maar we moeten verder onderzoek afwachten.``


Direct na de melding was er een grote politiemacht op de been. Het Galgenveld werd vanaf beide richtingen afgezet met wegversperringen en rood-wit lint. Wandelaars en overig verkeer werd gesommeerd rechtsomkeer te maken. Er werd ook een helikopter gesignaleerd. Een grote schare Hulster brandweerlieden had zich op het parkeerterrein van tankstation De Block aan de nabijgelegen Tivoliweg verzameld in afwachting van nadere orders.

 

Later die avond zou hun hulp worden ingeroepen om het sporenonderzoek in het donkere polderwegje bij te lichten. Tot laat in de avond trok het onderzoek veel publiek. Een grote groep mensen volgde vanaf de Parallelweg West de gang van zaken.


De familie De Kerf, die op een kleine vijftig meter van de vindplaats van het slachtoffer woont, had om omstreeks zeven uur nog geen flauw idee wat al die commotie rond hun huis te betekenen had. Het nieuws over de vondst van het stoffelijk overschot, lekte al gauw uit. Via e-mail brachten Hulstenaren elkaar op de hoogte van het nieuws: een lijk in de wei.

 

Zie ook: ons item van 02-11-2003

Zie ook: ons item van 04-11-2003

Zie ook: ons item van 07-11-2003


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren