Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
72 files van totaal 248 km

Drenkeling uit zee gered Vlissingen

Toegevoegd: 10-06-2012, 17.30 uur
De strandwacht brengt de drenkeling aan wal.
De strandwacht brengt de drenkeling aan wal.
© Foto: Bram Rodermond
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Vlissingse strandwacht heeft zondagmiddag een zwemmer gered die in problemen was gekomen.


Rond 16.20 uur zagen enkele kustvissers nabij restaurant De Gevangentoren een zwemmer in acute nood en zij belden met hum mobieltje de hulpdiensten. Binnen enkele minuten waren de politie en de strandwacht ter plekke bij de Boulevard De Ruijter. De ongeveer 50-jarige man kon met de reddingsboot Arie Smit van de strandbewaking uit zee worden gehaald.

Na onderzoek door ambulancepersoneel en een dringend advies van de strandwacht om niet meer op die plaats te gaan zwemmen vanwege de hoge stroomsnelheden en de nabijheid van de vaargeul kon de man zijn weg weer vervolgen.

De eveneens opgeroepen KNRM-reddingboten Zeemanshoop uit Breskens en Uly uit Westkapelle hoefden niet meer ingezet te worden. Ook de opgeroepen traumahelikopter uit Rotterdam kwam niet ter plaatse.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ka (12-6-2012 om 14:27)
Graag even een reactie op de reacties. Uiteraard moet elke drenkeling gered worden. Mijn mening is alleen dat er buiten proportie gehandeld is, 3 politie auto's, jeep en reddingsboot strandwacht , een ambulance motor ter plaatse, 2 reddingsboten en trauma heli opgeroepen. Wie gaat dit betalen?
Dotje79 (12-6-2012 om 11:24)
@ westpoortbewoner waarom bied u dan u toilet niet aan voor gebruik dan hoeven ze daar hun behoefte niet te doen wees dan een goed mens en schakel de instanties in die daar voor zijn zodat deze mensen geholpen kunnen worden beter handelen dan klagen verbeter de wereld begin bij jezelf toch
? (11-6-2012 om 20:12)
Dus iemand die aan de drugs zit moet je maar laten verdrinken? De reactie van jou hierop is belachelijk!!
@ david hasselhof (11-6-2012 om 17:16)
Die toren van de strandwacht is er voor het badstrand en het nollestrand, niet voor de gehele vlissingse kuststrook, duuh!
Westpoortbewoner (11-6-2012 om 13:15)
Ben het helemaal met Ka eens... Deze man hoort bij het groepje dat regelmatig overlast bezorgt op de lange bank op de glooiing onder aan de gevangentoren. Ze moeten na kratten met bier hun behoefte doen op de grote keien en daar zal hij wel zijn evenwicht kwijt zijn geraakt!
Kleintje (11-6-2012 om 12:23)
@Ka maakt het wat uit dat het een dakloze drugsgebruiker is?? Het is een mens!! Jij zou liever toekijken hoe iemand verdrinkt dan dat je hulpdiensten laat komen? Dát vind ik nou belachelijk!! Ook een dakloze drugsgebruiker heeft een ziel....
Cookie-instellingen beheren