Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 139 km

Vijf jaar cel geëist na overval Goes

Toegevoegd: 14-06-2012, 16.38 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De 29-jarige man uit Wolphaartsdijk die donderdag voor het hekje van de rechtbank in Middelburg was boos. Erg boos zelfs.


De man werkte voor een dakdekkersbedrijf in Goes en de arbeidsrelatie werd beëindigd. Omdat de informatie die zijn baas aan het UWV verstrekte niet bepaald positief was, werd de man gekort op zijn WW-uitkering en daar maakte de Wolphaartsdijker zich zo boos over dat hij besloot het verschil in zijn uitkering dan maar bij zijn ex-werkgever te halen. Een vriend zou hem daarbij helpen.

In de namiddag van 6 februari stapten ze bij dakdekkersbedrijf Lukasse binnen, bedreigden de directeur en een projectleider met een (nep) pistool en een kruisboogpistool en bonden de twee mannen met tiewraps vast. Geld uit de kluis halen mislukte echter omdat de directeur zich wist los te wurmen en er ontstond een gevecht.

De directeur liep daarbij een hoofdwond, een hersenschudding en gekneusde ribben op. De overvallers verlieten het pand zonder buit. Omdat de Wolphaartsdijker door zijn ex-werkgever werd herkend, kon hij enkele dagen later worden aangehouden. Het onderzoek naar de vriend loopt nog. Tijdens de behandeling was de man nog steeds woedend en vond hij dat hij in zijn recht had gestaan om het geld maar bij zijn ex-baas te halen.

Een onderzoek door gedragsdeskundigen had hij niet nodig gevonden, zodat officier van justitie Van der Hofstede niets anders restte dan een 'kale' straf te eisen voor deze poging tot overval: vijf jaar cel. De uitspraak is over twee weken.

Zie ook:
- 09/02/2012: Politie pakt twee overvallers op
- 06/02/2012: Slachtoffer overval uit ziekenhuis
- 06/02/2012: Gewonde bij overval in Goes


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (14-6-2012 om 21:06)
15 jaar vastzetten!!
Cookie-instellingen beheren