Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 57 km

Dieren dood door verwaarlozing

Toegevoegd: 19-06-2012, 17.29 uur
De eigenaren van de dieren zijn inmiddels opgespoord.
De eigenaren van de dieren zijn inmiddels opgespoord.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Roland de Jong
WESTDORPE - In een woning in Westdorpe zijn vorige week enkele dode dieren aangetroffen. Ze overleden als gevolg van uitdroging door verwaarlozing. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.


De dode dieren werden gevonden naar aanleiding van een melding van stankoverlast bij de gemeente Terneuzen. Door de dierenpolitie werd in een hondenhok in de schuur de overblijfselen gevonden van een dode hond.

Uit onderzoek is volgens de politie gebleken dat er twee honden zouden moeten zijn. Het is onbekend waar de tweede hond is gebleven. Volgens de politie is het mogelijk dat de ene hond de andere heeft opgegeten. In de achtertuin werden in een konijnenhok de restanten van zeven cavia's aangetroffen.

De woning was niet bewoond. Uit navraag bleek dat de voormalige bewoners, twee vrouwen van 24 en 42 jaar, eind november vorig jaar waren verhuisd naar een woning in België met achterlating van alle huisdieren. Sindsdien is er niet meer voor de dieren gezorgd.

In opdracht van de gemeente zijn de dode dieren afgevoerd en is de schuur door een ongediertebestrijder behandeld. Inmiddels hadden de voormalige bewoners gehoord dat ze gezocht werden door de politie en meldden ze zich dinsdagmiddag op het politiebureau in Terneuzen. Daar werden ze, in overleg met de officier van justite, gelijk aangehouden.

Na het afleggen van een verklaring zijn ze met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld. Zij zullen binnenkort moeten verschijnen voor de rechtbank. Ook zullen ze de rekening gepresenteerd krijgen van de schoonmaakkosten die de door de gemeente zijn gemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jack de Ruijter (22-7-2012 om 21:24)
Jammer dat voor de wet nog steeds dieren als dingen worden gezien anders zouden ze als doodslag en voor mijn part als moord kunnen worden aangeklaagd. Kom op he Animal Cops moeten terug komen
Renata (21-6-2012 om 21:16)
"Bedreigingen, Volkertjes".....GELUKKIG reageert het overgrote deel van de mensen hier zo. Diegenen die er niet zo over denken moeten zich schamen, jullie zijn gevoelloos en weten niet dat ieder dier ook pijn, angst, stress, frustratie etc. ervaart. Door mensen zoals jullie heeft dit kunnen gebeuren
PP (21-6-2012 om 19:42)
Sommige hier maken een (bagataliserende) vergelijking van dieren met kinderen. Het klopt. Ze hebben dezelfde overeenkomst, namelijk dat dieren en kinderen beiden volledig afhankelijk zijn. Daarom is dit behoorlijk schrijnend en zou het belachelijk zijn om hier laf voor te straffen. KEIhard aanpakken
Zeeuwse (21-6-2012 om 15:34)
Het is vervelend dat dit is gebeurd.Maar aan stervende,hongerlijdende en door geweld kapot gemaakte mensen in het buitenland (en ook in nederland) wordt niet gedacht.
PM (21-6-2012 om 13:11)
En dan druk ik het nog heel zacht uit! Moet me hier heel erg beheersen om enigzins netjes te blijven tegen deze 3 mensen in kwestie.Heb er maar een woord voor:BELACHELIJK!!Hoop dat jullie nooit maar dan ook nooit een huisdier krijgen, jullie zijn het niet waard om voor een dier te mogen zorgen!!
PM (21-6-2012 om 13:03)
Helemaal eens met @vlissingse!!! Dieren zijn afhankelijk van ons mensen en het is de bedoeling dat je ze verzorgt en liefhebt, want je krijgt er zo veel voor terug!! Ik geef soms meer om dieren dan om mensen en het gedrag van deze 3 hartloze mensen bevestigd me alleen maar weer waarom!!!!
Cookie-instellingen beheren