Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Slachtoffer 'boekhouder' krijgt geld terug

Toegevoegd: 21-06-2012, 22.07 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 68-jarige man uit Middelharnis, die vijf jaar lang zijn beste buurman ruim 33.000 euro wist af te troggelen, is donderdag door de rechtbank in Middelburg conform de eis veroordeeld tot een een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden.


Ook moet de man een schadevergoeding van 33.181 euro betalen. Volgens het slachtoffer heeft hij ruim 60.000 euro schade geleden. Het verschil moet hij nu via een civiele procedure op de man zien te verhalen.

Het slachtoffer verkeerde in financiële problemen en omdat zijn buurman nogal verstand van financiële zaken had - hij werkte immers op een accountantskantoor - zou deze hem helpen de boel op orde te brengen en ook te houden.

Hij opende een speciale rekening en maandelijks werd daarop het salaris van zijn slachtoffer gestort. Van dat geld werden niet alleen de rekeningen van het slachtoffer, maar ook de hypotheek en geneugten van de 'behulpzame boekhouder' uit Middelharnis betaald.

En dank zij die speciale rekening had hij overigens wel een mooier huis kunnen kopen, zo vertelde hij de rechtbank. Toen er op enig moment wat financiële gaten in de speciale rekening vielen, was hij zo vrij om zonder medeweten van zijn slachtoffer en door het zetten van een valse handtekening diens spaarrekening af te kopen en een levensverzekering premievrij te maken.

Zie ook:
- 'Boekhouder' moet geld terugbetalen (07-06-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren