Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 37 km

Vrachtauto vast bij Heinkenszand

Toegevoegd: 27-06-2012, 17.34 uur
Door: Roland de Jong
HEINKENSZAND - Een vrachtwagen is woensdagmiddag vast komen te zitten na een uitwijkmanoeuvre.

Een 46-jarige vrachtwagenchaffeur uit Made reed rond 15.00 uur op de A58 vanuit de richting Goes richting Vlissingen en nam de afslag Heinkenszand. Op ongeveer driekwart van de afrit kwam hij achter een andere vrachtautocombinatie. Plots ging de chauffeur daarvan remmen. Door de onverwachte situatie moest de chauffeur uit Made uitwijken om een aanrijding te voorkomen.


Tengevolge daarvan ging hij rechts het talud af. De chauffeur wist de combinatie rechtop te houden door gas te blijven geven en rustig uit te sturen. Hij kwam terecht in het lange gras en de zachte ondergrond. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om de vrachtwagen weer op de weg te krijgen.

De afrit is tot 16.45 uur afgesloten geweest.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dries (28-6-2012 om 19:42)
Er staan weer meer stuurlui aan de kant ,dan er achter het stuur zitten ! ! ! .
Chauffeursvrouw (28-6-2012 om 15:55)
O o o, wat weten ze het toch allemaal weer beter. Hou alsjeblieft je reactie voor je als je niet weet wat er gebeurt is. Weet je wel hoe lang de remweg van een ''geladen vrachtwagen'' is en dan nog iets afwaarts rijden., dan sta je niet zomaar stil.
Hulpverlener @ D. (28-6-2012 om 10:53)
Zo ken ik er meer! gevaarlijk doen en achteraf roepen: Het ging toch goed?? De basis is het gevaarlijke gedrag, anders is reactie niet nodig! Er zijn nu geen gewonden maar wel enorm veel kosten waardoor verzekeringspremies die lucht in schieten. We betalen allemaal mee.
ReSp4wN (28-6-2012 om 10:28)
Oww ok, ik zag hem gister inderdaad staan, vroeg me al af hoe die daar kwam, stond gewoon rechtop en leek weinig aan de hand, behalve dat hij midden op dat grasveld stond
D. (28-6-2012 om 07:57)
Misschien heeft de chauffeur te hard gereden, maar hij heeft rustig en kalm gereageerd en zo zijn er geen gewonde bij betrokken. Het heeft twee kanten.
Hulpverlener @ Ronny (28-6-2012 om 06:32)
Misschien toch niet zo'n goede actie. Had hij voldoende afstand gehouden dan was dit niet nodig geweest! Vrachtwagens zitten vaak verbazend dicht achter elkaar. Levensgevaarlijk. Ik zou zeggen: zelf de bergingskosten betalen!
Cookie-instellingen beheren