Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 26 km

Politie betrapt dronken automobilisten

Toegevoegd: 30-06-2012, 15.45 uur
Door: Manfred Berrevoets
AXEL - In Axel en Eede zijn afgelopen nacht twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed.


Een 62-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen werd in de Van Gistellelaan in Axel betrapt op rijden onder invloed. Bij een blaastest bleek dat hij meer dan 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De man moest zijn rijbewijs inleveren en hij kreeg ook een rijverbod van 7 uur.

In de Biezenstraat in Eede werd een 22-jarige automobilist uit Adegem (B) zaterdag even na 07.30 uur betrapt op rijden onder invloed. Een blaastest wees uit dat de man meer dan twee keer teveel alcohol gedronken had. Hij kreeg ook een rijverbod van 7 uur en moest ook zijn rijbewijs inleveren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Liesje (1-7-2012 om 18:31)
@Jaap Je rijbewijs is alleen geldig voor de auto. Een rijverbod geld voor alle voertuigen. Als je rijbewijs is ingenomen kun je altijd nog de brommer of de fiets pakken. Als je een rijverbod hebt kun je gaan lopen.... :)
Ger (1-7-2012 om 16:17)
Jaap Je mag dan ook niet op een brommer of fiets rijden
Moeders (1-7-2012 om 11:38)
Jaap, als je rijbewijs is ingenomen mag je alleen niet meer met een auto rijden. Als je een rijverbod krijgt geldt dat voor ALLE voertuigen, dus ook voor een brommer en voor een fiets, eigenlijk mag je je niet eens op de openbare weg bevinden in beschonken toestand, gevaarlijk voor ander verkeer !
Mar (1-7-2012 om 09:48)
@ Jaap: Een rijverbod houdt in dat je dan geen enkel voertuig mag besturen; dus ook je fiets moet je laten staan.
Jaap (30-6-2012 om 21:12)
Kan iemand mij uitleggen wat het nut is van een rijverbod terwijl je rijbewijs is ingenomen? Ik zie misschien iets over het hoofd maar zonder rijbewijs mag je m.i. niet meer rijden.....
Cookie-instellingen beheren