Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
56 files van totaal 202 km

KNRM schiet visbootje te hulp

Toegevoegd: 23-07-2012, 17.39 uur
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - De KNRM-reddingboot Uly van het station Westkapelle is vanmiddag uitgevaren voor een visbootje met motorproblemen.


Het bootje bevond zich bij het wrak van de Christiaan Huygens, zo'n 10 mijl uit de kust. Er werd rond 15.20 uur alarm geslagen door de opvarenden, een Duitse visser met zijn twee zoons.

De motor bleek niet meer te willen starten. Twee opstappers zijn aan boord gegaan met een startbooster. Na enkele pogingen kregen de redders de motor weer aan de praat. Onder begeleiding van de KNRM is het bootje teruggevaren naar zijn vertrekpunt, het strand bij Westkapelle.

De Duitse toerist was al enkele jaren donateur van de KNRM.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (24-7-2012 om 15:09)
Waarom watersport belasting? daar schiet niemand wat mee op. Het is belangrijker dat de mensen een gift doen voor de knrm, daar kunnen ze wat mee. Iedere watersporter zorgt er toch voor dat je boot zo goed mogelijk is, dit noemen ze goed zeemanschap. Iedereen kan wat krijgen als je op het water zit
Geertjan (24-7-2012 om 10:28)
Omdat deze duitser al een poosje lid is, wordt de KNRM gewoon gebruikt als ANWB te water. lekker goedkoop, bespaard op motoronderhoud, want daar is vaak veel mis mee in de watersport. waar blijft die verplichte APK voor pleziervaart ? en de watersportbelasting ? en wij maar betalen.
Cookie-instellingen beheren